Elio Motorsin vertaaminen Teslaan voi vaikuttaa ontuvalta, mutta yhtiöiden tarinat alkoivat suunnilleen samaan aikaan. Toinen on markkina-arvoltaan samaa luokkaa Fordin kanssa ja toinen taiteilee konkurssin partaalla. Kaikki varmasti tietävät kumpi on kumpi.

Molemmilla oli tavoitteena tehdä aivan uudenlainen auto, joka olisi taloudellinen ja tarjoaisi rahalle hyvän vastineen. Elio Motorsin ajatus on kolmepyöräinen ajokki, jossa istutaan peräkkäin. Sen tuotannon piti alkaa jo vuonna 2015, mutta ajankohtaa on siirretty eteenpäin moneen kertaan. Samalla ajokin hinta on noussut ja se on muuttunut niin tekniikaltaan kuin muotoilultaan vanhanaikaiseksi.

Elio Motors on kerännyt perustamisensa jälkeen erilaisin keinoin sata miljoonaa dollaria, mutta se ei ole riittänyt tuotannon käynnistämiseen. Viime vuonna yhtiö myönsi, että se tarvitsee vielä yli kolmesataa miljoonaa euroa, ennen kuin valmistus saadaan vauhtiin.

Kun sijoittajien kiinnostus Elioon väheni, se on alkanut hankkia varoja bitcoinilla. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Elio Motors on esittelemässä oman nettirahan, ElioCoinin. Ehkä sen kanssa onnistutaan paremmin kuin auton kanssa.

Yhtiö lupaa, että tuotanto alkaa tasan 76 viikon kuluttua siitä, kun kaikki ElioCoinit on saatu myytyä. Mitään päivämäärää ei ole ilmoitettu, mikä jättää sijoittajille paljon kysymyksiä. Niistä tärkein on, milloin ajokkeja alkaa valmistua, vai tapahtuuko tuota ihmettä koskaan.

Paikka on jo olemassa, sillä Eliot on tarkoitus valmistaa General Motorsin entisessä tehtaassa Shreveportissa, Lousianassa.