Barcelonan mobiilimessujen aikana valtamerkit saavat eniten mediahuomiota. Näyttelyssä suurimmat toimijat esittelevät asemaansa massiivisilla osastoilla, jotka keräävät valtaosan alan ammattilaisista ja median edustajista koostuvasta messuvierasjoukosta.

Tänä vuonna erityisesti Nokian ja HMD Globalin pr-vastaavat voivat onnitella itseään Nokia 3110:n uudestisynnyttämisestä.

Tietysti muiltakin merkeiltä nähtiin tuotepäivityksiä/uutuuksia. Todellista mobiilimaailmaa mullistavaa uutuutta saadaan kuitenkin vielä odotella.

Luonteeltaan Mobile World Congress (MWC) eroaa ammattilaistapahtumana selvästi Las Vegasin CES -kuluttajaelektroniikkamessuista. Jotain tapahtuman laajuudesta kertaa esimerkiksi se, että siihen osallistuu 800 matkapuhelinoperaattoria. Kahdeksaan halliin mahtuu yrityksiä, jotka esittelevät kaikkea mahdollista (ja mahdotonta) mobiilitekniikkaan ja -sovellukseen liittyvää.

iPhonea (ja Applea) ei Barcelonassa perinteisesti nähdä, mutta jotain siihen viittaavaa löytyi. Toisin kuin mahdollinen esikuvansa, kovan käyttöön tarkoitettu Uphone kestää vettä.

Nipistimme hetken tiukasta aikataulusta hallien kiertelyyn. Löysimme muutaman mielenkiintoisen aasialaisen matkapuhelinvalmistajan, joiden brändissa on jotain vähintään etäisesti tuttua…

Täällä tuntemattomia merkkejä saatetaan myydä Aasian markkinoilla merkittäviä määriä ja ne ovat saaneet jalansijaa joissain Euroopan maissakin.

Konkan logossa on jotain suomalaisittain tuttuakin tutumpaa. Mallistossa on kosketusnäytöllisten älypuhelimien lisäksi näppäimistöllä varustettuja ja simpukkamallinen laite.

Kysyttäessä esittelijöiltä puhelimien toimivuudesta Suomessa vastauksena oli useimmiten hämmentynyt ”en ole varma”. Elekielestä päätellen pienen Pohjoismaan asema ylipäätään maailmankartalla ei välttämättä ollut täysin selvillä.

Suosittelemmekin, että ennen kuin tilaa Konkan tai uphonen netistä, kannattaa tutustua tarkemmin laitteen spekseihin ja varmistaa sopivuus vaikka omalta matkapuhelinoperaattorilta.

Ei, kyseessä ei ole Dodgen lanseerama matkapuhelin vaan DooGee. Mallistoon kuuluu eri hintaisia Android-älypuhelimia.