Australialainen kreationisti eli jumalalliseen ja raamatulliseen luomistyöhön uskova tohtori Andrew Snelling on perunut oikeuskanteensa Grand Canyonin kansallispuistoa vastaan.

Vuodesta 2013 alkaen taistelua puiston viranomaisia vastaan käynyt Snelling on saanut luvan viedä 50–60 nyrkin kokoista kiveä pois Grand Canyonista tutkimuksia varten, sillä puistosta vastaavat viranomaiset eivät halunneet jatkaa asian käsittelyä eri oikeusaseissa.

Crand Canyon on kreationisteille merkittävä alue, sillä sen kerrostumista löytyvät fossiilit ovat todisteita vedenpaisumuksen alle jääneistä eläimistä.

Aikaisemmin lupa oli evätty sillä perusteella, ettei kansallispuiston alueelta saa viedä pois mitään ja lisäksi kansallispuiston alueen ulkopuolelta löytyy aivan vastaavia kiviä tutkittavaksi. Ylipäätään tieteellisiä tutkimuslupia Grand Canyonin alueelle myönnetään hyvin niukasti.

Snelling, jolla on tohtorintutkinto geologiasta Sydneyn yliopistosta, on niin sanottu nuoren Maan kreationisti. Hän uskoo, että Yhdysvaltojen Colorado-joen uomaan muotoutunut Grand Canyon -niminen kanjoni muodostui suuren vedenpaisumuksen eli Nooan ja arkin ajan jälkeen, noin 4 000 vuotta sitten.

Niin sanottu tieteellinen konsensus ajoittaa Grand Canyonin alueen synnyn noin 17 miljoonan vuoden taakse.

Crand Canyon on kreationistiselle tutkimukselle merkittävä alue, sillä he uskovat sen kerrostumista löytyvien fossiilien olevan todisteita vedenpaisumuksen alle jääneistä eläimistä.

”Kiitämme puistoviranomaisia, sisäministeri Zinkeä ja Trumpin hallintoa siitä ymmärryksestä, että tohtori Snellingin tutkimuksen epääminen uskonnollisin perustein oli paitsi asiatonta myös epäperustuslaillista”, totesi Snellingin asianajaja Michael Kitchen. Asianajajan oli palkannut kristillinen etujärjestö Alliance Defending Freedom.