Teslan ja SpaceX:n perustaja Elon Musk toi aiemmin tänä vuonna jostain syystä myyntiin Boring Company -kaivuuyhtiönsä tuotevalikoimiin liekinheittimen.

Suurta mediahuomiota saanut laite meni myyntiin nimellä ”Not a Flamethrower”, eli ”Ei liekinheitin”. Nimi on hämmentävä, sillä toimintaperiaatteiltaan laite tietysti muistuttaa aika paljon liekinheitintä.

Mutta miten Elon Muskin liekinheitin pärjää vertailuissa oikeiden liekinheittimien kanssa?

Syyskuun alussa julkaistussa YouTube-videossa Not a Flamethroweria verrataan kahteen muuhun liekinheittimeen, M9:ään ja XM42:aan.

M9-liekinheitin on näistä järein: sitä käytettiin jo Vietnamin sodan aikaan. Sen ampumat liekit yltävät jopa 60 metrin päähän, ja sen tehokas kantama on 45 metriä.

XM42 on puolestaan toinen kuluttajille Yhdysvalloissa myytävä liekinheitin. Sen kantama on reilut 10 metriä, ja yhtiön mukaan sitä voi käyttää esimerkiksi lumen sulattamiseen, pyrotekniikkaan ja kokkojen sytyttämiseen. (Napalmin käyttöä ei suositella.)

Videolla ilmenee, että Elon Muskin liekinheitin on lähinnä pelkkä lelu verrattuna XM42:aan ja ennen kaikkea M9:ään. Esimerkiksi lumikinoksia tai jäätä sillä luultavasti ei saa sulatettua kovin paljon.

Mutta hauskalta laitteeltahan tuo näyttää.