Kaikella on loppunsa, myös maapallolla ja koko maailmankaikkeudella. On hyvin todennäköistä, että nykyinen ihmiskunta ei joudu kokemaan maailmanloppua. Kaikki joka tapauksessa päättyy aikanaan – mutta miten? Tässä 10 vaihtoehtoa.

Erilaisia maailmanlopun ennustajia on ollut kautta aikain. Milloin syynä on jonkinlainen Jumala, milloin Maahan iskeytyvä, mutta jostain syystä tähtitieteilijöiltä täysin huomiotta jäänyt asteroidi.

Tällekin vuodelle on tiedossa ainakin kolme laajemmin levinnyttä ennustusta maailmanlopusta. Ensimmäinen näistä on toukokuulle. Jos se toteutuu, Tekniikan Maailma -lehtiä ilmestyy tämän numeron jälkeen maailmassa ehkä enää vain yksi tai kaksi numeroa!

600 miljoonan vuoden aikana Maahan on osunut noin 60 kappaletta, joiden halkaisija on viisi kilometriä tai yli. Tällainen jysäys saisi aikaan yli 100 kilometrin kraatterin.

Turha pelko pois: tähän mennessä sata prosenttia maailmanlopun ennusteista on mennyt pieleen. Silti maailmanloppua voi hyvin pohtia, koska tapahtumalle on olemassa monia näkymiä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mahdollisia.

Ilmastonmuutokseen ihmiskunta voi itse vaikuttaa. Se on myös tässä luetelluista tuhonäkymistä todennäköisin, ydinsodan ohell…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

Tilaa Kirjaudu