Niiden kuudentoista vuoden ajan, kun Volvo XC90 on ollut liikenteessä Iso-Britanniassa, yksikään ajaja tai matkustaja ei ole kuollut niissä. Mikäli tämä ei todista auton turvallisuutta ja ole samalla vahva myyntiväittämä, niin mikä sitten on.

Riippumattoman laboratorio Thatcham Researchin mukaan Volvo XC90 on turvallisin heidän testaamansa auto, osin vakiovarusteisiin kuuluvan hätäjarrutusjärjestelmän ansiosta.

Vuodesta 2002 alkaen Volvo on myynyt Iso-Britanniassa yli 50 000 XC90:tä. Tutkijoiden mukaan auto oli turvajärjestelmien osalta aikaansa edellä, mikä on yhtenä syynä sen tahrattomaan turvallisuushistoriaan.

Hätäjarrutusjärjestelmä, joka siis oli Volvossa vakiona jo vuonna 2002, on nykyisin vakiovaruste lähes kaikissa autoissa. Thatcham Recordsin mukaan se on tärkein autojen turvallisuuden edistysaskel turvavöiden jälkeen.

Volvo ilmoitti jo vuosikymmen sitten tavoitteekseen, että kukaan ei kuole sen valmistamissa autoissa liikenneonnettomuuksissa vuoden 2020 jälkeen. Yhtiö on toistanut päämääränsä monissa yhteyksissä ja ainakin tämän tutkimuksen mukaan visio on pian todellinen.