Maailmassa on ainakin yksi paikka, jossa ihmiset elävät ilman kännyköitä, tietokoneita, sähköä ja kaikkea nykyajan tekniikkaa.

Kuten RealLifeLoren YouTube-kanava selittää alla olevalla uudella Popular Mechanicsin julkisuuteen nostamalla videollaan, Myanmarin rannikolla olevalla Andamaanien saaristossa olevalla saarella asuu sentinelit-niminen heimo, joka on elänyt käytännössä syrjässä koko muusta sivilisaatiosta tähän päivään asti.

Heimo on tiettävästi asunut saarella jo 70 000 vuotta. He ovat mahdollisesti ensimmäisten Afrikasta lähteneiden ihmisen jälkeläisiä.

Heimo on ollut vain muutaman kerran kosketuksissa ulkomaailman kanssa, mutta tapaamiset ovat päättyneet yleensä väkivaltaisesti, ja viime vuosina heimo on jätetty rauhaan. Ulkopuolinen maailma yritti tutustua sentineleihin ensimmäistä kertaa vuonna 1867, kun intialainen kauppalaiva törmäsi saareen. Laivan väen kimppuun hyökättiin, ja toisen laivan piti pelastaa heidät.

Seuraavien vuosien aikana britit yrittivät välillä tutustua saareen, mutta vuoden 1887 jälkeen saarelle ei yritetty mennä lähes sataan vuoteen.

Vuonna 1970 jälkeen 72 neliökilometrin kokoisella saarella on ajoittain käynyt antropologeja ja muita tutkijoita, mutta suuri osa vierailuista on päättynyt siihen, että tulijoiden kimppuun on hyökätty nuolilla. Vuonna 2006 kaksi intialaista kalastajaa nukahti veneellään, joka kellui saarelle. Paikalliset asukkaat tappoivat heidät.

Tällä hetkellä saarelle ei saa mennä lainkaan, koska saaren asukkaita halutaan suojella siten sairauksilta, joita tulijat voivat sinne viedä. Lisäksi tietysti vierailijoita halutaan suojella nuolisateelta.

Tiettävästi sentinelit ovat metsästäjä-keräilijöitä, jotka eivät harjoita lainkaan maataloutta. Ilmeisesti heimolla ei ole myöskään tulentekotaitoja. Eri arvioiden mukaan heitä on vähintään 40 ja korkeintaan 500.

Jonkin verran osaamista esimerkiksi metalliesineiden teroittamista heillä on, mutta itse saarella ei ole juurikaan raaka-aineita metalliesineiden tekemistä varten.

Aseina he käyttävät keihäitä ja jousia.

Euroopan avaruusjärjestö ESA julkaisi vuonna 2005 oheisen kuvan sentinelien asuttamasta saaresta.

Sentinelien heimon asuttama saari satelliittikuvassa vuonna 2005.

Saaren koralliriutat kärsivät vaurioita vuoden 2004 tsunamin seurauksena, mutta ilmeisesti saaren asukkaat ovat selvinneet tsunamista.

Vuonna 2016 julkaistulla videon heimon edustajia voi nähdä kaukaa kuvattuna.

Päivitys 8.1. Korjattu virheellinen vuosiluku 1867:ksi, oli aiemmin 1967.