Bridgestonen uutuusmalli oli mukana kesärengasvertailussamme ja menestyi erinomaisesti saaden viisi tähteä ja yleisarvosanan 8,9. Turanzan pito on märällä huippuluokkaa, ja mikä hienointa, märkäpitoon on onnistuttu yhdistämään myös erityisen matala vierinvastus.

Turanza T005 on lanseerattu nyt myös virallisesti, ja julkistustilaisuudessa valmistajalta saatiin mielenkiintoista tietoa renkaan suunnittelun lähtökohdista. Bridgestone on teettänyt laajan tutkimuksen eri maiden kuluttajien vaatimuksista renkaiden suhteen, pääpainopisteenä vaativat ja vaaralliset käytännön ajotilanteet, kuten eläimen väistö tai hätäjarrutus eteen tulevan jalankulkijan pelastamiseksi. Renkaan ominaisuuksia on pyritty optimoimaan eri tilanteiden vaarallisuuden kannalta, ottamalla myös huomioon eri ajotilanteiden esiintymistodennäköisyys.

Myös ajomukavuuteen ja taloudellisuuteen liittyvät odotukset on huomioitu. Tutkimuksen mukaan kuluttajat odottavat renkaaltaan keskimäärin noin 38 000 kilometrin kestävyyttä, ja renkaan pitäisi lisäksi täyttää vähintään B-luokitus märkäpidon ja vierinvastuksen osalta.

Sekä TM:n kesärengasvertailun että eri ulkopuolisten puolueettomien testilaitosten testien mukaan Bridgestone on onnistunut suunnittelussaan ja uutuus täyttää sille asetetut tavoitteet hienosti. Bridgestone Turanza T005 on kiistatta eräs tämän kevään parhaista kesärenkaista.