PUHELIN PIKKURAHALLA


• Nokia 1650
• Nokia 3110 classic
• Nokia 3120 classic
• Nokia 5030 XpressRadio
• Nokia 5130 XpressMusic
• Nokia 7070 Prism
• Samsung SGH-B100
• Samsung SGH-C260
• Samsung SGH-J400
• Samsung SGH-M110
• Samsung SGH-M310
• Sony Ericsson T280i
• Sony Ericsson W302


 

Kun matkapuhelimen hinta pyörii alle sadan euron tietämillä, ei tähän hintaan vielä kannata odottaa kovin kummoista kapulaa. Toisaalta, mikäli puhelinta tarvitsee vain puhumiseen ja tekstiviestien lähettämiseen, siihen riittää hyvin yksinkertainenkin malli. Laitteiden valikoima ei ainakaan lopu kesken.

Matkapuhelimen edullinen hinta ei välttämättä tarkoita sitä, että laite olisi peruspuhelimena juuri sen huonompi kuin saman merkin kalliimpi rinnakkaisversio. Itse asiassa monen valmistajan eri puhelinmalleissa saattaa olla käytössä pitkälti sama ”moottori” ja samat sisuskalut.

Tämänkertaisessa vertailussamme mukana olevaa, hieman vanhempaa mallistoa edustavaa Nokia 3110 classic -puhelinta myydään tällä hetkellä kaupoissa reilusti alle sadalla eurolla. Laite tarjoaa tähän hintaan jo aivan mukiinmenevät ominaisuudet, kuten 1,3 megapikselin kameran, laajennettavalla muistilla varustetun musiikkisoittimen, bluetoothin sekä ula-radion.

Nokia 3120 classic on sekin varsin hyvillä ominaisuuksilla varustettu kohtuuhintainen puhelin. Puhelin pitää sisällään kahden megapikselin kameran, musiikki- ja videosoittimen, nettiselaimen, sähköpostin, radion sekä nopeat 3g-datayhteydet.

Musiikkipuhelimestakaan ei enää tarvitse maksaa huippuhintaa. Nokia 5130 XpressMusic -puhelimen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja laajennettava muisti.

Nokian uusimpiin tulokkaisiin kuuluvan Nokia 5030 XpressRadio -mallin erikoisuuksiin kuuluu kotelon sisäinen ula-radioantenni. Niinpä puhelimessa olevan radion kuuntelu onnistuu siten myös ilman kuulokejohtoja.

Sony Ericssonin W302:ssa on siinäkin ominaisuuksia jo ihan kiitettävästi. Puhelimessa on muun muassa kahden megapikselin kamera, Walkman-musiikkisoitin, stereobluetooth, ula-radio ja laajennettava muisti.

Tämänkertaisessa vertailujoukossa mukana olevista Samsungin malleista SGH-J400 on varsin vankanoloinen ja näyttävännäköinen 3g-läppäpuhelin. Laitteen toimintoihin kuuluu kohtuullinen kamera, mp3-musiikkisoitin, sähköposti ja nettiselain.

Samsung SGH-M110 -kamerapuhelin puolestaan sopii niille, jotka tarvitsevat tavallista kestävämpää puhelinta. Laitteessa on kumimainen pinta, joka suojaa sitä pahimpien iskujen lisäksi roiskeilta, pölyltä ja lialta.

Sony Ericssonin tämän hetken edullisimpaan hintaluokkaan kuuluva T280i täyttää sekin hyvin tehtävänsä matkapuhelimena. Pieni ja näppärä puhelin ei taskunpohjalla paljon pullota.

Nokia 7070 Prism -läppäpuhelin herättää puolestaan huomiota jos ei muuten, niin ainakin erikoisella salmiakkikuvioisella kotelon muotoilullaan ja värivaloillaan. Nokia 1650 on todellinen peruspuhelin jos mikä. Laite ei turhilla hienouksilla koreile. Kahdella gsm-taajuudella toimivan laitteen toimintoihin sisältyy silti ula-radio, moniääniset soittoäänet sekä taskulamppu.

Äärimmäisen pienessä ja mukavasti kulmiltaan pyöristetyssä Samsung SGH-C260 -simpukkapuhelimessa ei siinäkään ole yhtään ylimääräistä toimintoa.

Halpiskännykkää ei enää ole mitään syytä hävetä. Jopa kaikkein edullisimmatkin matkapuhelimet ovat ulkonäöltään ja toiminnoiltaan jo täysin tätä päivää

Vapaa-aikaan riittää hyvin kännykkä, joka on yksinkertainen ja helppo käyttää, se kuuluu hyvin ja toimii yhdellä latauksella riittävän pitkään.