Peugeot ei olisi halunnut välttämättä vielä antaa julkisuuteen maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esiteltävän uuden 508:n kuvia. Jostain ne kuitenkin ovat lipsahtaneet internetiin, joten pääsemme ihailemaan kokonaan muuttuneen mallin linjoja.

Keulassa on säilytetty Peugeotin säleikkö, mutta muuten linjat ovat hyvin modernit. Urheilullisempaan GT-malliin on luotu aivan oma henkensä.

Reippaasti kallistettu tuulilasi ja loivasti taaksepäin laskeva katto antavat autolle lähes coupémaisen tyylin. Takana tavaratilan kanteen on integroitu spoileri ja leditakavaloissa on parin leijonan kynsien raapaisut. Ainakin GT-mallissa tuplapakoputket kertovat auton suorituskyvystä.

Ohjaamo on paljon nykymallia ylellisempi, sillä ainakin parhaimmin varustetuissa versioissa on runsaasti nahkaa ja puuta. Mittaristo on digitaalinen, ja kojelaudan keskellä on moderni tietoviihdejärjestelmän näyttö. Ajajan järjestelyissä siirrytään muiden Peugeot-mallien tapaan i-cockpitiin.

Peugeot ei ole vielä kertonut kaikkea uuden 508-mallin tekniikasta. Moottoriksi tarjotaan 1,5- ja 2,0-litraisia turbodieseleitä, joiden tehot ovat 96, 118 ja 132 kilowattia. Bensiinimoottorina on 1,6-litrainen turbo joko 132 tai 165 kilowatin tehoisena.

Tulossa saattaa olla myös lataushybridi, jossa tehoa on yli kaksisataa kilowattia. Vahvistuksen näille tiedoille saamme viimeistään maaliskuun kuudentena päivänä Genevessä.