Voisi luulla, ettei ole mitään erityistä syytä tehdä ruohonleikkuria, jolla voi ajaa yli 200 km/h.

Tämä luulo on kuitenkin väärä.

Honda kertoi keskiviikkona uudesta Mean Mower V2 -ruohonleikkuristaan, jonka pitäisi yltää jopa 241 kilometrin tuntinopeuteen.

Viritelmän taustalla on se, että Hondalla oli aiemmin hallussaan maailmanennätys maailman nopeimman ruohonleikkurin sarjassa aiemmassa Mean Mower -leikkurillaan, joka ylsi 209 kilometrin tuntinopeuteen. Vuonna 2015 norjalaisleikkuri vei siltä Guinnessin ennätyskirjan ennätyksen 215 kilometrin tuntinopeuteen yltävällä viritelmällään, mutta nyt Honda aikoo iskeä takaisin.

Honda kertoo tiedotteessaan, että se tavoittelee uudella Mean Mower V2:llaan 241 kilometrin tuntinopeutta.

Tiedotteen mukaan uudessa ruohonleikkurissa on 999-kuutiosenttinen nelisylinterinen moottori, joka on otettu CBR1000RR Fireblade SP -moottoripyörästä. Moottorin kierrosnopeus on 13 000 kierrosta minuutissa, ja 190 hevosvoiman moottorissa tehoa on tuplasti se, mitä edellismallissa. Nollasta sataan se kiihtyy alle kolmessa sekunnissa.

Hondan Mean Mower v2.

Hondan Mean Mower v2:n ohjaamo.

Jotta viritys olisi kelpoinen saamaan maailmanennätyksen, sitä pitää pystyä käyttämään ruohonleikkurina. Runkona on hyödynnetty Hondan HF 2622 -leikkuria, ja Hondan mukaan sillä pystyy leikkaamaan nurmikkoa normaalisti. Yhtiö ei kuitenkaan kerro, kuinka nopeasti nurmikonleikkaus laitteella onnistuu.

Honda lupailee lähiaikoina lisää tietoa siitä, onnistuuko ennätysjahti.