Tekniikan Maailman verkkosivuston Kysy toimitukselta -palstalle lukijat voivat lähettää mieltään askarruttavia kysymyksiä autoista, liikenteestä, elektroniikasta ja tieteestä. TM:n toimittajat tai avustajat vastaavat kysymyksiin. Huomioithan, että vastauksen tuottamisessa voi kulua hieman aikaa.

Kysymyksiä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen kysy@tekniikanmaailma.fi tai tämän jutun lopulla olevalla lomakkeella.

Aiemmat kysymykset löytyvät täältä.

Ajan usein pitkiä matkoja Suomen kuluneilla ja karkeilla pääteillä. Mikä on kokemustenne mukaan mukavin auto näille teille eli on hiljainen ja menee suoraan?

Kahdelle henkilölle sopiva kokoluokka on esimerkiksi Volvo 60, Audi A4, Škoda Octavia, C-Mersu. Kokemukseni mukaan Bemarin 3:t eivät täytä kumpaakaan vaatimustani ja E-Mersu on liian iso.

Nimimerkki Matkustusmukavuus

Nuo luettelemasi autot aika lailla kattavat parhaan tarjonnan vaatimustesi osalta.

Oma mielipiteeni on, että Octavian luokasta, C-segmentistä, löytyy kaikista parhaat ohjaukset, mutta melutasoltaan mainitsemasi premiumautot ovat varmasti parempia.

Mielestäni tärkeä pointti tällaisessa harkinnassa on se, että hankkii auton, jota ei ole ylirengastettu. Esimerkiksi C-sarjan Mercedeksessä on muistaakseni korkeaprofiilinen perusrengas, jossa kannattaa pysytellä. Leveät ja matalaprofiiliset renkaat aiheuttavat sekä melua että kiemurtelua.

Ehkä renkaat ovat pilanneet kokeilemasi BMW:tkin. Melutason puolesta olisin nimittäin ehdottanut nimenomaan 3-sarjan BMW:tä. Esimerkiksi 3-sarjan GT on yksi mukavimmista autoista luokassaan.

Yksi kokeilemisen arvoinen tapaus matka-autoksi on myös Ford Mondeo. Se on mukava, leppoisa ja hiljainen. Jossakin varustetasossa on vastamelulaite, mutta se ei tee juuri mitään, kun Mondeo on jo valmiiksi tosi hiljainen. Itseäni tosin on häirinnyt amerikkalaistyylisen ilmastointilaitteen äkkinäiset puhallusnopeuden vaihtelut auringonsäteiden osuessa valoanturiin.

Jussa Nieminen

 


Aiemmat kysymykset löytyvät täältä.

Kysy toimitukselta

  • Käytä nimimerkkiä, jos et halua nimeäsi näkyviin kysymyksesi yhteyteen. Kysymyksiä julkaistaan TM:n verkkosivuilla ja mahdollisesti lehden Postilaatikko-palstalla.
  • Voit jättää yhteystietosi, jotta toimitus voi tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.