Uusi Acer Predator X27 on laiteluokkansa ensimmäinen edustaja, jossa on periaatteessa kaikki pelaamisen kannalta tärkeät ominaisuudet.

Itse asiassa Tekniikan Maailmassa kerrottiin aiheesta ensimmäisen kerran jo yli vuosi sitten, minkä jälkeen speksit ja aikataulut ovat ehtineet muuttua moneen kertaan.

Näytössä on myös neliporttinen usb 3.0 -keskitin.

Nyt uutuus on joka tapauksessa tulossa myyntiin.

Kyseessä on 27 tuumaisella va-paneelilla (Quantum Dot) varustettu pelinäyttö, jonka ominaistarkkuus yltää 3840 x 2160 pisteeseen. Niinpä se tarvitsee seurakseen suorituskykyisen pc-tietokoneen, sillä suuresta erottelusta ei ole iloa, mikäli kuva nykii ja paukkuu.

Ruudunpäivityksen heilahtelu on tietenkin otettu huomioon, sillä Acer Predator X27 hyödyntää dynaamista kuvanopeutta (nVidia G-Sync). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näyttö ja tietokoneen näytönohjain toimivat tahdistetussa tilassa, jolloin kuvanlaatu pysyy siistinä ja pelaamista häiritsevä tuloviive mahdollisimman alhaisena.

Dynaaminen kuvanopeus toimii ainoastaan nVidian näytönohjaimilla, mutta näytöstä tulee myöhemmin saataville myös AMD:n näytönohjaimille suunniteltu FreeSync-laiteversio.

Hdmi-väylän nopeus rajoittuu 60 hertsiin.

Itse paneelin teoreettinen maksimikuvanopeus on 144 ruutua sekunnissa, mutta DisplayPort 1.4 -liitäntäväylän rajoituksista johtuen näyttö toimii 4:4:4-laajasävykuvalla (hdr 10) enintään 98 ruudun sekuntinopeudella. Useimmissa tapauksissa suurin mahdollinen kuvanopeus on kuitenkin jotakin tuolta väliltä.

Harmaasävyistä mitatuksi vasteajaksi ilmoitetaan 4 millisekuntia, hetkelliseksi maksimikirkkaudeksi 1 000 kandelaa neliömetrille ja kontrastisuhteeksi 1000:1. Lisäksi taustavalaistus osaa jakaa kuva-alan 384 itsenäiseen vyöhykkeeseen.

Liitäntöjen puolella (2 x display port 1.4 ja 1 x hdmi 2.0) ei ole huomautettavaa, ja jalustassakin on isojen näyttöjen kannalta tärkeä korkeussäätö (130 mm).

Kaiken kaikkiaan Acer Predator X27 sisältää siis kuta kuinkin kaikki tietokonepelaajan nykyisin arvostamat ominaisuudet.

Sen ainoa haittapuoli on noin 2 000 dollarin hinta. Lisäksi näyttö edellyttää todella järeää tietokonetta toimiakseen parhaalla tavalla, joten hintatietoisen harrastajan lienee viisainta odotella kilpailevien valmistajien vastaavia uutuuksia ja katsella asiaa uudestaan esimerkiksi ensi vuonna.

Kenties siihen mennessä myös näytönohjaimien puolella julkaistaan jotakin sellaista, josta ei tarvitsisi maksaa itseään kipeäksi.

Mutta porvaripelaajat arvatenkin laittavat tästä Acerista jo ennakkotilauksia vetämään, sillä laitetoimitukset alkavat kesän aikana. Saatavuuden kanssa voi tosin olla niin ja näin.