Maasturimaailmassa parhaat automallit elävät pitkään. Mercedes-Benz siirtyi G-mallissaan toiseen sukupolveen, kun auto saavutti 39 vuoden iän. Se on kuitenkin nuorukainen venäläiseen Lada Nivaan verrattuna, joka on ollut myynnissä lähes samanlaisena vuodesta 1977 lähtien.

Suurin muutos vuosien mittaan on se, että nimi on vaihtunut. Nykyisin Niva on virallisesti yksinkertaisesti 4×4, mutta suurin osa tuntee mallin edelleen Nivana. Syy nimenvaihtoon on siinä, että Venäjällä suunniteltiin Nivalle seuraajaa ja markkinoille tuli Chevrolet Niva. Vanha Niva jäi edelleen sen rinnalle uudelleen ristittynä.

Tänä vuonna BMW esitteli aprillipilana digitaalisesti maastoväriseksi muunnellun X2:n. Ladan mielestä maastovärityksessä ei ole mitään huvittavaa, vaan sellaista tarjotaan autoon ainakin kotimarkkinoilla lisävarusteena 29 000 ruplan eli vähän yli neljänsadan euron hintaan. Lähtökohtana on musta auto, jonka koriin on lisätty kahta vihreän sävyä. Uusi värivaihtoehto on hauska lisä Lada 4×4:ään, jonka hinnat alkavat Venäjällä 534 900 ruplasta eli alle 8 000 eurosta.