Muutkin kuin eurooppalaiset ja japanilaiset autonvalmistajat etsivät markkinoilta uusia täyttämättömiä rakoja – myös venäläinen Lada tekee tuossa asiassa parhaansa. Lada ilmoittaakin vaatimattomasti, että uusi Vesta Cross on ensimmäinen auto luokassaan. Uutuus kuuluu Ladan suosituimmaksi malliksi nousseeseen Vesta-perheeseen.

Ladan Vesta Cross Sedan perustuu pitkälti yhtiön koemalliin, joka esiteltiin Moskovan autonäyttelyssä elokuussa 2016. Lada esitteli jo aiemmin Vesta SW:stä eli farmarista korotetun version eli Crossin. Nyt porrasperäinen, neliovinen Vesta on saanut saman käsittelyn.

Tavalliseen Vestaan verrattuna Crossissa on runsaasti koria suojaavia muoveja ja huomattavana erona on korotettu jousitus. Maavaraa onkin 203 mm eli enemmän kuin vaikkapa tutussa katumaasturissa, Toyota RAV4:ssä.

Jousitus on muutettu paremmin vaikeassa maastossa ajoon sopivaksi, vaikka varsinaiseksi maastoautoksi Vesta Crossia tuskin voi nimittää. Korkea maavara ja suuret 17-tuumaiset pyörät helpottavat vaikeissa olosuhteissa etenemistä. Mutta nelivedon ja alennusvaihteiston puute muistuttavat todellisuudesta.

Sisustus on suoraa lainaa Vesta SW Crossista, mikä tarkoittaa erilaista grafiikkaa, luontoystävällistä nahkaverhoilua ja oranssin värin käyttöä harmaata yleissävyä piristämään. Varustukseen kuuluvat kosketusnäyttö, monitoimiohjauspyörä, ilmastointilaite, lämmitettävät etuistuimet ja paljon muuta.

Lada ei ole vielä ilmoittanut Vesta Cross Sedanin hintoja tai milloin se alkaa ottaa tilauksia vastaan. Uutuus on tarkoitettu vain venäläisten iloksi, eikä Ladalla ole aikeita aloittaa Vesta Cross Sedanin vientiä.