Ennen toista maailmansotaa Adolf Hitler halusi nostaa saksalaiset neljälle pyörälle, minkä takia alettiin suunnitella kansanautoa. Kuplan historia on kerrottu moneen kertaan, ja siinä on aineksia vaikka useampaankin elokuvaan. Tuotannossa Kupla oli yhtä taukoa lukuun ottamatta vuodesta 1938 lähtien aina ensi vuoteen saakka eli yhteensä yli kahdeksankymmenen vuoden ajan.

Yhdysvalloissa Hemmingsillä on ollut myynnissä vuoden 1964 Kupla, joka on Portlandissa, Oregonissa. Kuvissa auto näyttää ihan tavalliselta yksilöltä, mutta sen ainutlaatuinen tarina tekee siitä ehkä tämän hetken halutuimman Kuplan.

Auton osti aikanaan herra nimeltä Rudy Zvarich, joka ajoi sen suoraan ystävänsä varastoon. Oltuaan siellä pari vuotta Kupla ajettiin toiseen varastoon, jossa se seisoi koskemattomana puoli vuosisataa (1966–2016). Matkamittariin kertyi ainoastaan 22 mailia eli 35 kilometriä.

Koska auto ei ole tuskin koskaan nähnyt auringonvaloa, sen maalipinta on erinomaisessa kunnossa, jollei haitaksi lasketa paksua pölykerrosta. Hämmästyttävää kyllä, alkuperäisiä tuulilasipyyhkijän sulkia, peilejä tai pölykapseleita ei ole koskaan asennettu tähän Kuplaan, vaan ne ovat edelleen alkuperäisissä paketeissa. Myös punainen sisustus on käytännöllisesti katsoen koskematon.

Zvarichin kuoltua hänen veljenpoikansa peri auton. Matkamittariin on kertynyt 23 mailia lisää, kun auto on siirretty uuteen paikkaan, mutta Kupla on edelleen lähes ajamaton.

Hintapyyntö on tasan miljoona dollaria. Kyseessä on toki ainutlaatuinen yksilö, mutta silti myyjä joutunee tinkimään aika paljon ennen kuin ostaja löytyy. Toki vanhan sanonnan mukaan se ei ole hullu, joka pyytää, vaan…