Tuoreessa tutkimuksessa on havaittu, että 90 prosentissa eri puolilta maailmaa kerätyistä meri-, vuori- ja järvisuolatuotteista oli mikromuoveja. Tutkittuja tuotemerkkejä oli 39. Niistä vain kolmessa ei ollut mikromuoveja.

Tähän tulokseen ovat tulleet eteläkorealaiset tutkijat yhdessä Greenpeace East Asian kanssa.

Aikaisempiin suolatutkimuksiin ja niiden vertailuun perustuvan tutkimuksen tarkoituksena oli saada käsitys mikromuovien esiintymisestä pöytäsuolassa eri puolilla maailmaa.

Samalla tarkoituksena oli tarkastella, osuuko mikromuovien geologinen levinneisyys pöytäsuolassa yhteen ympäristön muovisaastumisen kanssa.

Aiheesta kirjoitettu artikkeli on julkaistu lehdessä Environmental Science & Technology. Tutkimuksesta uutisoi National Geographic.

Suolatuotteet olivat peräisin 21 maasta. Niitä oli Euroopasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Afrikasta ja Aasiasta. Puhtaan tuloksen saivat Taiwanista peräisin ollut hieno merisuola, hieno vuorisuola Kiinasta ja karkea merisuola Ranskasta, joka oli tuotettu auringossa haihduttamalla.

Korkeimmat mikromuovipitoisuudet löytyivät aasialaisista pöytäsuolatuotteista.

Tällä viikolla ilmestyi myös toinen laaja tutkimuskatsaus mikromuovien ympäristövaikutuksista. Yli kolmensadan tutkimuksen arvioinnissa pääteltiin, että mikromuovien ympäristövaikutusten tutkimuksessa on vielä huomattavia aukkoja.

Tekniikan Maailma uutisoi tutkimuksesta keskiviikkona.