landrover_logoLand Rover syntyi vuonna 1948 osaksi Rover Companya. Merkin pääsuunnittelija oli Maurice Wilks ja hänellä oli käytössään toisen maailmansodan Jeep. Uusi malli saavutti nopeasti suuren suosion ja ensimmäisen mallin 80 tuuman eli 2,03 metrin akseliväli piteni moneen otteeseen. Sen rinnalle tuli pitkä viisiovinen kori, avolavamalli ja alkuperäisen bensiinimoottorin sijaan diesel nousi nopeasti suositummaksi vaihtoehdoksi. Mallin nimeksi tuli myöhemmin akselivälin sijaan Defender, mutta auton muodot ovat edelleen lähes ennallaan.

Vuonna 1970 syntyi aivan uudenlainen ylellinen Range Rover, jonka keulalla oli 3,5-litrainen V8-moottori. Sukupolvien vaihtuessa alkuperäisen mallin vedellä pestävä matkustamo on muuttunut nahalla ja muilla ylellisillä materiaaleilla verhoilluksi. Auton tyyli ja osin muotoilu ovat kuitenkin edelleen tunnistettavissa.

Land Roverin omistajan nimi vaihtui Brittein saarilla useaan otteeseen, kunnes merkki myytiin vuonna 2000 Fordille. Yhdysvaltalaiset pitivät yhtiötä hallussaan vain kahdeksan vuotta, kunnes myivät sen edelleen intialaiselle Tata Motorsille. Nykyinen omistaja on pistänyt tuotekehitykseen vauhtia ja kahden malliston ääripään välistä löytyvät Discovery Sport, Discovery, Range Rover Evoque ja Range Rover Sport.

Lue myös:

    Näytä kaikki Land Rover -aiheiset artikkelit

    Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.