Mercedes-Benzin G-sarja on saavuttanuut jo yli 30 vuoden iän ja nyt sen muodot on kopioitu Kiinaan.

Yksi ensi kuussa ovensa avaavan Pekingin autonäyttelyn uutuuksista on BAIC:n (Beijing Automotive industry Holding Co.) kehittämä B80VJ. Järeä maastoauto on lainannut kiinalaisten omaperäiseen tapaan varsin rohkeasti linjansa Mercedes-Benzin G-sarjalta. Arvioiden mukaan Pekingissä esitellään konsepti ja tuotantomalli seuraa nopeasti perässä.

BAIC:n maasturi ilmaantui ensin patenttikonttoriin lähetettyjen kuvien kautta ja seuraavaksi prototyypit bongattiin kuljetusrekassa. Sittemmin auton kuvat tulivat julkisuuteen, eikä muotojen alkuperästä ole pienintäkään epäilystä.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että BAIC on Mercedes-Benzin tuotantokumppani valmistaen sen malleja Kiinan markkinoille. Viime kesänä yhtiöt allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan Daimler investoi yli kaksi miljardia euroa ja BAIC:n kanssa perustettiin Beijing Benz Automotive Co Ltd.

Uusi G-sarjaan perustuva maasturi ei ole ensimmäinen kerta, kun BAIC ”lainaa” Mercedes-Benzin jonkin mallin muotoja. Vastikään myyntiin tullut B301Z on lähes yksi yhteen edellisen sukupolven B-sarjalainen. Silti saksalaiset jatkavat yhteistyötä BAIC:n kanssa. Voikin olettaa, että kopioiduille malleille on annettu ainakin jonkinasteinen siunaus Saksasta.