Amicon odottaminen todennäköisesti kannattaa, sillä koko projektin lähtökohdat ovat poikkeuksellisen lupaavat.

Amico ei ole lainkaan samanlainen kuin PlayStation tai Xbox, vaan se on eräänlainen uutuuspelikonsolin ja retropelikoneen yhdistelmä. Vähän siis samaan tapaan kuin Atari VCS, jonka pitäisi tulla myyntiin ensi vuonna.

Laitteelle julkaistaan sekä klassikoita että täysin uutta yksinoikeustuotantoa.

Mutta Amico vaikuttaa ainakin ennakkotietojen mukaan huomattavasti konkreettisemmalta projektilta kuin Atari VCS. Sen takana on nimittäin iso joukko esimerkiksi Nintendon ja Segan pioneereja, laitteen hinnaksi kaavaillaan selvästi alle 200 euroa, eivätkä pelit maksa kahdeksaa euroa enempää!

Tai näin ainakin on nyt ilmoitettu: kuvamateriaalikin on vielä konseptitasolla…

Mikä parasta, peleissä ei pitäisi olla minkäänlaisia loottibokseja, lisähintaan ladattavia erillisosia, kausipasseja tai mitään muitakaan nykyajan vitsauksia. Lisäksi pelit tehdään aina koko perheelle, joten K18-tavaraa on turha odotella.

Hankkeen puuhamies ja Intellivision-pomo Tommy Tallarico uskoo Amicoon ja sen mahdollisuuksiin. ”Teemme sellaisen pelikonsolin, jonka vanhemmat todella haluavat ostaa lapsilleen.”

Teknisesti Amico ei kuitenkaan voi olla mikään tehohirviö, eikä siitä halutakaan sellaista. Alustavia speksejä voi toki vilkuilla virallisilta verkkosivuilta.

Konsolissa on ”sisäänrakennettuna” tukku klassikkopelejä.

Ensinnäkin, jo 149–179 dollarin väliin asettuva hinta tuo mukanaan omia rajoitteita. Ja tuohon hintaan sisältyy vielä kaksi omalla kosketusnäytöllä varustettua bluetooth-peliohjainta.

Peliohjaimissa on nykyajalle ominaiset toiminnot kuten liiketunnistimet, mikrofoni, kaiutin ja niin edelleen.

Itse pelikonsolin tekniikasta ei vielä tiedetä yhtikäs mitään, niin sanottuja moderneja perusominaisuuksia lukuun ottamatta.  Ja on sitä paitsi todennäköistä, ettei edes Intellivision ole spekseistä varma.

Varmaa on ainoastaan se, että tämä projekti tulee pitää mielessä. Amico voi nimittäin hyvinkin olla paljon muutakin kuin vain halpa nostalgialla ratsastava pikarahastus, jos siis se ylipäätään toteutuu.

Amico haluaa palauttaa pelaamisen alkujuurilleen…

Tähän loppuun kannattaa katsella aiheesta julkaistu Intellivisionin esittelyvideo, joka onnistuu herättämään oudon lämpimiä tuntemuksia – ainakin nyt meissä 80-luvun lapsissa…