Syntetisaattoriklassikko Moog IIIp tekee paluun. Valmistajan ilmoituksen mukaan ikonista laitetta valmistetaan 40 kappaletta. Asiasta uutisoi muun muassa The Verge -verkkosivusto.

Uustuotantoon tulevat Moogit valmistetaan käsityönä alkuperäisten piirustusten ja piirilevymallien mukaan. Valmistaja ilmoittaa hinnaksi 35 000 dollaria eli noin 28 500 euroa.

Valmistajan mukaan kaikki tehdään käsityönä, johon menee satoja työtunteja. Kaikki piirilevyt kasataan ja komponentit juotetaan yhtiön tehtaalla. Sen jälkeen piirilevyt asennetaan moduuliin, joka sitten testataan ja kalibroidaan.

Jokaiseen laitteeseen tulee 37 moduulia, muun muassa kymmenen 901-sarjan äänioskillaattoria, nelikanavainen 984-matriisimikseri ja 905-jousikaikuefekti.

Jokainen Moog IIIp asennetaan ja kytketään kolmeen täyspuiseen, vinyyliverhoiltuun kaappiin. Nekin noudattavat tarkasti alkuperäistä muotoilua.

Alun perin Moog IIIp -syntetisaattori tuli markkinoille 1960-luvun lopussa. Se oli yhtiön ensimmäinen kannettava laite, ja se myytiin kolhuja kestävässä roudauslaatikossa. Moog IIIp -mallia käyttivät monet tunnetut muusikot, muun muassa Isao Tomita ja George Harrison.

Moog IIIp -syntetisaattoreita ei valmistettu enää vuoden 1973 jälkeen. Ne ovat silti edelleen haluttuja, ei ainoastaan  rajoittamattomien kokoonpanomahdollisuuksien vaan jäljittelemättömän äänensä takia.

Moog-syntetisaattoreilla on ainutlaatuinen äänenlaatu, joka syntyy monista rakenneosista ja ominaisuuksista – ne saavat aikaan epätäydellisiä aaltomuotoja ja paljon muuta.

Elektronisen musiikin pioneeri, amerikkalainen Robert Moog kehitteli 1960-luvulla syntetisaattoreita monien tuon ajan elektroakustista musiikkia säveltäneiden muusikkojen kanssa.

Yhtiö on aiemminkin aloittanut uudelleen tuotantoaan. Vuonna 2015 valmistettiin rajoitettu erä malleista System 55, System 35 ja Model 15. Nämä olivat alkuperäistuotannossa 1970-luvulla.