Vuosi 2023

”Älyvaatteiden määrä markkinoilla kasvaa, ja niitä alkaa tulla yleisemmin saataville. Vaate voi tarkkailla vaikkapa ihmisen vointia, elintoimintoja, arkiaktiivisuutta ja kulkureittiä. Vaatteisiin integroidun elektroniikan etuna on sen huomaamattomuus ja mukavuus. Esimerkiksi muistisairaat eivät näin riisu ylimääräiseltä tuntuvaa laitetta. Etäkuntoutuksessa älyvaatteilla voi olla iso rooli, ja harjoitteluun motivointi voi onnistua paremmin.”

Vuosi 2028

”Materiaalit ja valmistusmenetelmät kehittyvät, ja elektroniikasta tulee yhä venyvämpää ja taipuisampaa. Älyvaatteita hyödynnetään etenkin työturvallisuutta parantamassa tai terveydenhoidossa. Vaatteen pesu on yhä suuri haaste: elektroniikan on kestettävä sekin. Jos elektroniikka on irrotettavissa vaatteesta, pesu ja kierrätys helpottuvat, mutta silloin elektroniikan saaminen huomaamattomaksi osaksi erilaisia arkivaatteita on hankalaa.”

Vuosi 2033

”Elektroniikan yleistyminen arkivaatteissakin mahdollistuu, kun valmistustekniikat, materiaalit ja energiankeräysteknolog…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

Tilaa Kirjaudu