Pieneen (110 x 64 x 40 mm) ja kevyeen (300 g) kameraan saa ulottuvan zoomin vain silloin, kun kuvailmaisin on pieni (6,17 x 4,55 mm, 1/2,3”). Canon PowerShot SX740 HS sisältää takaa valaistun 20 megapikselin cmos-kennon (bsi-cmos), joka tuottaa kokoonsa nähden hyvää jälkeä myös niukassa valossa.

Tarkennuksen luvataan toimivan nopeasti, sarjakuvaus etenee 10 ruutua sekunnissa ja 5-akselinen kuvanvakain auttaa saaman tärähtämättömiä kuvia. Objektiivin valovoima jää sen sijaan arvoon f/3,3-6,9, eli kovin vaatimattomaksi. Valokuvien lisäksi kamera tallentaa 4k uhd -videoita sekä 4k time lapse -kuvasarjoja.

Kuvat jakoon

Kohdetta tarkastellaan pystysuuntaan kääntyvältä 7,5 cm:n (3,0”) näytöltä, joka taittuu eteenpäin selfieitä varten. Kosketusta näyttö ei tottele. Otoksia voi jakaa automaattisesti bluetooth- ja nfc-tekniikalla terästetyn wlan-yhteyden kautta. Siirto onnistuu sekä mobiilaitteisiin että tietokoneeseen.

Kuvausote vaikuttaa lyhyen ensitutustumisen perusteella kameran kokoon nähden tukevalta. Painikkeet ja säätimet on aseteltu luonteville paikoille.