Tämän vuoden kymmenistä autouutuuksista vain yksi voi olla Vuoden Auto. Erilaisten ehdokkaiden vertaileminen on vaikeaa, mutta niiden ajaminen samoissa olosuhteissa auttaa. Siksi on olemassa Tannistest.

Vuoden Auto 2019 -valintaprosessi kulkee kohti marraskuun lopussa tehtävää ensimmäistä äänestyskierrosta, jonka tuloksena valikoituvat toiselle kierrokselle pääsevät seitsemän ehdokasta.

Lopullinen ehdokaslista julkistettiin 8.10. ja se sisältää 42 vuoden 2018 aikana markkinoille tullutta uutta automallia. Nyt jo 42. kertaa järjestetyssä Tannistestissä listalta oli mukana 29 automallia, ja eri kori- ja moottorivaihtoehdot huomioiden ajettavana oli 59 autoyksilöä.

Vuoden Auto -ehdokkuuden yhtenä ehtona on, että suurimmalla osalla tuomaristosta on oltava riittävä mahdollisuus koeajaa ehdokkaita ennen vuoden loppua. Niinpä ennen ensimmäistä äänestystä tehtävän kyselyn perusteella ehdokaslistalta saattaa vielä pudota pois autoja. Esimerkiksi Mercedes-AMG GT 4 Door tai Rolls-Royce Cullinan saattavat jäädä vaille lopullista ehdokkuutta.

Äskettäin Pariisin autonäyttelyssä esitellyt BMW:n 3-sarja ja Mercedes-Benz B-sarja omaavat kohtalaiset menestymismahdollisuudet, mutta koeajot menevät väkisinkin loppuvuote…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

Tilaa Kirjaudu