Tulostamme, kopioimme ja skannaamme bittiarkistoihin kuitteja ja asiakirjoja ja valokuvia. Marketin 70–80 euron printteri selviää perustehtävistä kohtalaisesti.

Tilasimme testattavaksi Epson Expression Premium XP-7100 -monitoimitulostimen, joka maksaa noin 180 euroa. Ensituntuma suorastaan häkellyttää. Runsaat ominaisuudet ja hienoudet keventävät lompsaa vain sata euroa halpiksia isommalla summalla!

Epson on ensiksikin niin kompakti ja tyylikäs, että se kelpaa designolohuoneeseen ja esteetikon toimistoon. Tulostimeen näet kätkeytyy myös toimistossa tarpeelliset ominaisuudet. Yksi- ja kaksipuoleisesta monisivuisesta asiakirjanipusta saa yksi- ja kaksipuoleiset kopiot ja vedokset bittiarkistoon parilla kosketusnäytön hipausulla, kiitos arkinsyöttölaitteen. Ominaisuudesta on tietenkin hyötyä myös kotona.

Epson on erittäin helppo ottaa käyttöön. Ohjekirjaa tuskin tarvitsee avata, sillä ison kosketusnäytön valikot toimivat loogisesti ja opasteet ovat erinomaiset.

Ero kärvistelyhalpiksiin on kuin älykännykkä vastaan tekstinäyttöinen vanha kapula. Tulostukset ja skannaukset toimivat tietenkin langattomasti puhelimista, tableteista ja tietokoneista. Mistä vain voi tulostaa appseja asentamatta sähköpostina ja niin edelleen.

Epsonin valokuvatulosteet ja -kopiot ovat kauniita. Valokuvia ja tekstejä on helppo tulostaa vuorotellen, sillä molemmille paperilaaduille on omat pölyltä suojatut tasonsa. Paperit lisätään kätevästi edestä. Ohjauspaneeli ja luovutustaso avautuvat automaattisesti. Tekstit ovat teräviä ja nopeuskin hyvää luokkaa.

Tekniikkaa

Monitoimitulostin Epson Expression Premium XP-7100

Edustaja: Epson Europe B.V, puh. 0201 552 091, www.epson.fi

Hintaluokka: 180 euroa

Mitat: 39 x 34 x 19 cm

Paino: 8,2 kg

Ohjauspaneeli: graafinen värikosketusnäyttö

Toiminnot: tulostus, kopiointi, skannaus

Tulostus: asiakirjat, automaattinen 2-puoleinen tulostus A4, valokuvat, tulostuspää Epson Micro Piezo, pienin pisarakoko 1,5 pl, muste, tarkkuus 5 760 x 1 440, tulostus dc/dvd-levyyn

Musteet: erilliset mustepatruunat musta, syaani, magenta, kelpainen, muste Claria Premium, tarjolla XL-riittopatruunat

Kopiointi ja skannaus: yksittäisarkit tasolta asiakirjat ja valokuvat, automaattinen arkinsyöttölaite 1- ja 2-puoleisille asiakirjoille 30 arkkia, skannerin optimen tarkkuus 1 200 x 2 400 dpi, tasoskanneri

Liitännät: WiFi, WiFi Direct, ethernet, usb, liitin usb-muistille ja sd-muistikortille (skannaus, tulostus)

Yhtensopivuus ja tuki: Windows, Mac OS, Android, iOS, AirPrint, Google Cloud Print, Mopria, sähköpostitulostus, etätulostus, skannaus pilveen, Facebook-print