Honor 8X -puhelimen tärkein ominaisuus on sen näyttö. Lähes koko etupuolen peittää 6,5 tuumainen ja 19.5:9-kuvasuhteella oleva lcd-näyttö, jonka resoluutio on 2 340 x 1 080.

Kuten lähes kaikissa uusissa Honor-puhelimissa, myös Honor 8X:stä löytyy näytön lovi yläkulmasta. Lovessa sijaitsevat etukamera sekä kaiutin. Sormenjälkilukija on puhelimen takana, joten näyttö on saatu venytettyä lähes puhelimen alakulmaan asti. Näyttö kattaa puhelimen etuosasta jo 91 prosenttia.

Puhelin tuntuu kädessä halpapuhelimeksi todella laadukkaalta. Ruudun koko kuitenkin tekee yhdellä kädellä käyttämisestä lähes mahdotonta. Takakuoren erikoinen matta- ja kiiltovärin sekoitus tekee siitä tyylikkään näköisen.

Honor 8X:n suorituskyvystä vastaa uusi keskiluokan hintaluokkaan sopiva Kirin 710 -järjestelmäpiiri. Piiri nähtiin ensimmäisen kerran Huawein Mate 20 Lite -puhelimessa. RAM- eli käyttömuistia puhelimessa on neljä gigatavua ja tallennusmuistia löytyy mallista riippuen 64 tai 128 gigatavua. Muistia on vielä mahdollista laajentaa muistikortin avulla.

Honor 8X tukee muista Honor- ja Huawei-puhelimista tuttua GPU Turbo -teknologiaa, jonka tarkoituksena on parantaa suorituskykyä pelitilanteissa. Puhelimessa on myös paikka kahdelle sim-kortille ja sen lisäksi vielä yhdelle muistikortille.

Kameraominaisuuksista puhelimen takapuolella vastaa tuplakamerajärjestelmä. Pääkamera on 20-megapikselinen ja f/1,8-valovoimainen. Syvyysmittaukseen käytetään kahden megapikselin kameraa.

Honor on viilannut myös kameran tekoälyominaisuuksia paremmiksi. Kamera tunnistaa jopa 500 eri kuvaustilannetta 22 eri kategoriasta. Kameroissa ei ole optista kuvanvakaajaa, mutta Honor lupaa vakauttaa kuvausta tekoälyn avulla. Kameraominaisuuksissa on pimeäkuvausasetus, joka on sukua Huawein P20 Pro-mallin ominaisuudelle. Asetuksen avulla voi ottaa kuvia jopa kuuden sekunnin valoituksella. Puhelimella on mahdollista kuvata hidastusvideosta 480 kuvaa sekunnissa 720p-laadulla. Normaalia videota pystyy kuvaamaan vain full hd-laadulla. Selfiet onnistuvat 16 megapikselin etukameralla.

Sähkönsyötön osalta puhelimen edullinen hintataso tulee osittain esille. Akun kapasiteetti on tuttu esimerkiksi Honor Play -puhelimesta eli vielä kiitettävät 3,75 Ah. Puhelin ei kuitenkaan tue nopeaa latausta, ja mukana tuleva laturi pystyy vain 10 watin lataustehoon. Lataus- ja dataporttina toimii jo hieman vanhanaikainen micro usb -liitäntä. Puhelin ei myöskään tue langatonta latausta, mutta onneksi sentään perinteinen kuulokeliitäntä on säilytetty puhelimen pohjassa.

Honor 8X:n käyttöjärjestelmäversiona on Android 8.1 eli Oreo, jonka päällä on Huawein EMUI 8.2 -käyttöliittymä.