Vuosikymmenien ajan on uskottu siihen, että tulevaisuudessa liikutaan lentävillä autoilla. Villitys oli väkevin 1950-luvulla, kun avaruuden valloitus oli käynnissä. Tulevaisuuden visiot, piirrokset ja filmit esittelivät liikkumisen paikasta toiseen monikerroksisena toimintana. Osa ajeli teillä ja toiset lentelivät ilmassa.

Pieni Oregonissa toimiva yhtiö Samson Motors on kehittänyt urheilullisen lentävän auton, jonka se on tuomassa myyntiin vuoden 2018 aikana. Samson Switchblade on kolmepyöräinen. Siinä on voimanlähteenä vesijäähdytteinen V4, joka kehittää 140 kilowattia. Niillä pyöritetään perän kookasta potkuria.

Yhtiön mukaan Switchblade saavuttaa ilmassa yli 300 km/h nopeuden ja matkalentokorkeus on 13 000 jalkaa eli noin neljä kilometriä.

Lennettäessä Switchblade on 6,2 metriä pitkä ja sen siipien kärkiväli on 8,2 metriä. Painoa laitteella on vain 794 kiloa. Lentoon päästään helposti, sillä kiitorataa tarvitaan vain vähän yli kolmesataa metriä. Toimintamatkaksi lennettäessä luvataan vähän yli seitsemänsataa kilometriä. Mikäli lennon aikana tulee ongelmia, Samsonin varustukseen kuuluvasta valtavasta laskuvarjosta voi olla iloa.

Kun Switchbladella lähdetään ajelemaan teillä, siivet taitetaan pois ja perä saadaan lyhemmäksi, jolloin auton pituus on 5,1 metriä. Liikenteessä Switchblade saavuttaa valmistajan mukaan 160 km/h nopeuden.

Tälle mielenkiintoiselle auton ja lentokoneen välimuodolle on annettu Yhdysvalloissa koelentokoneen tai itserakennetun lentokoneen luokitus. Se tarkoittaa, että omistajan on rakennettava laite 51-prosenttisesti itse. Samson lupaa auttaa ostajia rakentamaan omansa Samson Build Assist Centerissä.

Samsonin ajatuksena on myydä Switchblade asiakkaalle noin 120 000 dollarin hintaan. Summa nousee 20 000 dollarilla, jos ostaja haluaa Samsonin apua lentoauton kokoamiseen.