Jossain kaukaisessa tulevaisuudessa autojen taustapeilit eivät ole enää taustapeilejä vaan kameroita. Eikä enää itse asiassa niin kaukaisessa tulevaisuudessa: Toyotan Lexus ES:stä tulee ensimmäinen tuotantoauto, jossa taustapeilin tilalle tulee kamera, kertovat muun muassa CNet ja Jalopnik.

Uuden Lexus ES:n esitellyt Toyota väittää, että kyseessä on maailman ensimmäinen tuotantovalmis auto, jossa on digitaaliset taustapeilit.

Uudenlaisilla taustapeileillä varustetut autot ovat tulossa myyntiin aluksi vain Japanissa, koska Yhdysvaltain lainsäädäntö estää niiden käytön.

Idea digitaalisista taustapeileistä ei ole uusi. Nitä on näkynyt esimerkiksi Audi E-tron-konseptiautossa ja Volkswagen XL1:ssä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun niitä on oikeassa massatuotantoautossa.

Taustapeilien paikalla olevat kamerat lähettävät kuvaa viisituumaisille näytöille, jotka ovat auton A-pilareiden alareunassa.

Lexus ES tulee myyntiin Japanissa lokakuussa, Toyota kertoo.

Lexuksen mukaan kamerat on muotoiltu niin, että esimerkiksi sade tai lumi eivät estä kameroiden toimintaa. Kun kuljettaja näyttää suuntavilkkua tai peruuttaa, se tarkentaa siihen liittyvän alueen näkymää.

Digitaaliset taustapeilit ovat pienempiä kuin peilit, mikä parantaa näkyvyyttä ulos ikkunasta ja vähentää ilmanvastusta, Lexus sanoo.