Lexus-LogoVuonna 1983 Toyotan puheenjohtaja Eiji Toyoda heitti yhtiön suunnittelijoille haasteen maailman parhaan auton rakentamisesta. Haaste johti huippusalaiseen projektiin koodinimeltään F1. Viiden vuoden aikana tutkittiin tarkkaan BMW:n, Mercedes-Benzin ja monen muun merkin edustusautot. Projektin aikana perustettiin Toyota Motor Corporationiin uusi automerkki, Lexus ja sen ensimmäinen malli oli LS400.

Vuonna 1989 myynti aloitettiin Pohjois-Amerikassa, missä Lexus otettiin erittäin hyvin vastaan. Se nosti autojen laadun ja luotettavuuden sekä asiakaspalvelun uudelle tasolle. Niinpä Lexus nousi nopeasti ns. premium-merkkien markkinajohtajaksi.

Lexuksen lippulaivamalli on edelleen LS, mutta se on saanut rinnalleen vuosien aikana runsaasti muita mallisarjoja, joista Suomessa suosituimmat ovat CT, IS, NX ja RX. Niistä kaksi viime mainittua ovat katumaastureita, joilla on suuri merkitys Lexus-myynnille etenkin Pohjois-Amerikassa. Tällä hetkellä kaikki Suomeen tuotavat Lexus-mallit ovat hybridejä eli niissä on polttomoottorin lisäksi sähkömoottori.

Lue myös:

Näytä kaikki Lexus-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.