* Merida Cyclocross 500 on alumiinirunkoinen, mekaanisilla Tektron levyjarruilla ja Shimanon 105 -osasarjalla varustettu peruscrossari. Noin 1 500 euroa maksava pyörä on hyvä yhdistelmä maastokelpoisuutta ja maantiemenoa.

* Monet maastopyörävalmistajat ovat siirtyneet käyttämään pääasiassa 29-tuumaisia renkaita, mutta sveitsiläisen BMC:n Speedfox SF02 luottaa vielä perinteiseen 26-tuumaiseen. Muutoinkin pyörä on klassinen, täysjousitettu 120 mm:n joustovaran keskihintaluokan (n. 2 500 euroa) maastopyörä, joka soveltuu pitkille metsälenkeille ja retkeilyyn.

* Triathlon on muodissa ja pelkästään aika-ajoon tehtyjä pyöriä myydään enemmän kuin koskaan. Kuvassa on maailmanmestari Sebastian Kienlen Scott Plasma3.

* Rahtipyörien suosio kasvaa ja markkinoille tulee uusia yrittäjiä. Johnny Logo on yksi monista hollantilaismerkeistä, joka klassisesta muotoilustaan huolimatta on vasta kahdeksanvuotias firma.

* Lastenpyöriä pitää olla montaa kokoa ja näköä. Saksalainen Puky esittelee tässä valikoimaansa. Suurin osa lastenpyöristä käyttää 20- tai 24-tuumaisia renkaita, mutta pienemmille on tarjolla myös 12- ja 16-tuumaisia.

* Puupyörä! Hollantilainen Sandwichbike koostuu nimensä mukaisesti kahdesta puisesta runkopalasta, jotka lähetetään asiakkaalle pahvilaatikossa muiden tarvittavien osien ja työkalujen kanssa. Noin 700 euroa (alkaen) maksavan ja parissa päivässä kotiovelle toimitettavan säänkestävän pyörän saa kuulemma kasattua puolessa tunnissa.

* SRAM DD3 on uusin versio jo parin vuoden ajan markkinoilla olleesta kaksitoimisesta vaihteistosta, jossa on kolmivaihteinen napavaihde ja perinteinen ketjuvaihde samassa paketissa: napavaihde hoitaa nyt etuvaihtajan työn. Vaihteiston Pulse-versio toimii yhdessä Boschin sähköpyörien ohjainlaitteen kanssa, ja voi vaihtaa napavaihteita automaattisesti.

* Alkuvuodesta esitelty Garmin Vector on eräs kiinnostavimmista tehomittareista, sillä se on ANT+ -yhteensopiva (päinvastoin kuin esim. Polarin ja Lookin järjestelmä) ja pystyy ilmoittamaan erikseen oikean ja vasemman jalan polkutehon. Mittaus tapahtuu polkimen akselissa olevien anturien avulla.

* Pyörää on paha keksiä uudelleen, mutta sitä voi aina parantaa. Mavic on lisännyt vanteen ja renkaan väliin kumisen tiivisterenkaan, jolla pinta saadaan hyvin tasaiseksi. Ja näin ilmanvastus on taas hitusen parempi.

* Läskipyörät vaativat läskirenkaat: Schwalben Jumbo Jimin saa neljätuumaisena ja kuvassa olevana todella leveänä 4,8 tuumaa paksuna. Renkaat ovat siis 12 senttimetriä leveät!

* Jos haluat ottaa aamukahvin mukaasi, Bookman-kuppipidike tulee tarpeeseen.

* Lukon kantaminen repussa tai roikottaminen vyötäröllä on hankalaa. Niinpä InterLock, jonka voi soluttaa rungon onton pystyputken sisään, on hyvä oivallus. Erikoisesti suunnitellun lukon lisäksi tarvitaan sopiva satulaputki.

* Lumotec IQ Avy on pienikokoinen ja tehokas LED-valo, josta on kolme eri kokovaihtoehtoa.

* Tämä on maailman pienin käyttökelpoinen pyörä: saksalaisen Kwigglebiken saa taitettua kasaan ja pakattua melkeinpä lentolaukkuun. Ajotuntuma tosin on onneton ja pyörä sopii vain pieneen siirtymiseen.

* Hyvä jalkapumppu on hintansa arvoinen investointi. Kuvassa Lezynen perinteinen pumppu ja sen hieman kevyempi versio.