Pelikuulokkeet rakennetaan näyttävän näköisiksi, jotta ne edes jotenkin erottuisivat toisistaan. Vilkkuvia ledejä, aggressiivista muotoilua ja muuta säihkettä riittää, vaikka äänenlaatu sekä itse kuulokkeissa että mikrofonissa jää valitettavan usein puolitiehen. Logitechin vastikään esittelemä G533 Wireless Gaming Headset yrittää toista lähestymistapaa.

Siinä ei ole oikeastaan mitään ylimääräistä, minkä ansiosta paino on saatu pudotettua 350 grammaan. Keveys on tunnetusti yksi pelikuulokkeiden tärkeimmistä ominaisuuksista.

Keveys ja pitkä toiminta-aika ovat hyvä yhdistelmä.

Toisaalta G533 sisältää muun muassa vaihdettavan akun, joten kuulokkeista ei tule heti vuoden kuluttua ongelmajätettä. Sveitsiläinen Logitech tunnetaan nimittäin firmana, jonka varaosatarjonta ja -saatavuus on keskivertokiinalaisvalmistajaa parempi.

Muilta osin uutuus ei sittenkään ole erityisen ihmeellinen: melua suodattava puomimikrofoni on vakiosettiä, vaikkakin tällä kertaa sen yhteydessä hyödynnetään kuulemma tavallista tuoreempaa tekniikkaa. Äänenlaatua ja käyttömukavuutta kehutaan niin ikään tuttuun tyyliin, mutta noin 170 euron suositushinta antaa kieltämättä odottaa perusluureja parempaa.

Se – onko G533 sitten viime kädessä yhtään erilaisempi tai parempi kuin kymmenet muut samanhintaiset pelikuulokkeet – jää nähtäväksi ja ennen kaikkea kuultavaksi. Tekniikan Maailman peliluolassa on tarkoitus testata alkuvuoden aikana juuri vastaavanhintaisia luureja. Palaamme siis asiaan.