Taloudellisissa vaikeuksissa ollut Lotus-yhtiö on perustanut Lotus Motorcycles -yksikön, jonka ensimmäinen malli esitellään pian.

Lotukseen kuuluva Lotus Motorcycles tuo legendaarisen nimen kaksipyöräisten maailmaan. Ensimmäisen valmistettavan moottoripyörän nimi on Lotus C-01 ja sen on yhtiön mukaan vaikuttava näky.

Lotus Motorcycles on yhteistyöprojekti, jossa ovat mukana Kodewa, automuotoilija Daniel Simon ja Holzer Group. Kodewa on valmistanut Lotus T128 LMP:n (Le Mans prototyyppi) ja hoitaa Lotus LMP2-toimintaa FIA:n pitkän matkan kilpailuissa.

Saksalainen Daniel Simon työskenteli aiemmin Bugattille ja on luonut mielikuvituksellisia autoja filmiteollisuudelle. Lotus C-01:stä haluttiin tehdä hänen mukaansa ainutlaatuinen brutaali pyörä, joka on samalla tyylikäs superpyörä. Viime mainitun varmistaa noin 147 kW kehittävä moottori ja muun muassa hiilikuidun käytöllä alhaisena pidetty omamassa.

Holzer Groupin vastuulla on pyörän valmistaminen. Hiilikuidun ja titaniumin käyttöön tottunut yhtiö tekee myös huippuluokan kilpa-autoja. Lotuksen perinteisissä väreissä, mustassa ja kullassa, esiteltävä moottoripyörä ei siis ole varmastikaan halpa.