Espoossa viime vuotta avattu 100 miljoonalla eurolla rakennettu Tapiola Park -parkkihalli ei ole vielä juuri löytänyt käyttäjiä, kertoo Länsiväylä.

Lehden mukaan Tapiola Parkin suuri parkkihalli Tapiolan keskuksen alapuolella Espoossa lähes kumisee tyhjyyttä, ja tavallisena arkipäivänä vapaata tilaa riittää satoja metrejä.

Länsiväylä kertoo, että pysäköintiluolan tyhjyyttä ja hinnoittelua puidaan nyt kovastikin verkkokeskusteluissa. Monet ihmettelevät sitä, miksi parkkihalli ei tarjoa ilmaista pysäköintiä edes ensimmäiseksi tunniksi. Tapiola Parkin hallissa ensimmäinen tunti maksaa kaksi euroa.

Parkkipaikkojen operointi on vuokrattu yksityiselle alan yritykselle, Q-Parkille.

Luolasto on tehty Tapiolan keskuksen pitkän tähtäimen kehittämistä varten, muistuttaa Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen.

”Olisi itse asiassa huolestuttavaa, jos parkkihalli olisi jo täynnä. Kapasiteettia tarvitaan tulevaisuudessa, kun Tapiolan muut pysäköintilaitokset lopettavat jossain vaiheessa”, Mäkinen sanoo Länsiväylässä.

Luolaston yli kaksi tuhatta autopaikkaa riittävät Mäkisen mukaan pitkälle tulevaisuuteen.

Parkkiluolan käyttöä on toki myös vähentänyt Länsimetron viivästyminen.

Q-Parkin toimitusjohtaja Juha Sirelius sanoo Länsiväylässä, että uudet pysäköintilaitokset käynnistyvät yleensä aina hitaasti ennen kuin asiakkaat löytävät ne.

Pysäköinnin kahden euron hintaa hän vertaa Helsingin keskustaan, jossa maksut ovat paljon kovempia.

Tapiola Parkin kokonaispinta-ala on 83 470 neliömetriä, eli luolastoon mahtuisi esimerkiksi Helsingin olympiastadion tai neljä eduskuntataloa.