Olemme kertoneet jo aiemmin, että automaailma saa uuden tuottajamaan, kun VinFastin valmistus saadaan käyntiin Vietnamissa. Autojen muotoilukilpailussa oli mukana neljä italialaista yhtiötä, jotka toimittivat kaksikymmentä piirrosta. Niistä voittajan valitsivat vietnamilaiset ihmiset äänestämällä.

Voittoon nousivat ItalDesignin suunnitelmat, jotka Pininfarina on sitten viimeistellyt tuotantoa varten.

VinFastin tavoitteena on nostaa paikalliset neljälle pyörälle, mutta toiminta aloitetaan ensin ylellisemmillä malleilla. Niinpä lokakuun alussa Pariisin autonäyttelyssä esitellään komea katumaasturi ja ylemmän luokan henkilöauto. Yhteistä niille on merkin nimen ensimmäisen kirjaimen sijoittaminen näyttävästi etusäleikköön.

Toistaiseksi VinFast ei ole kertonut autojen mittoja tai mitään niiden tekniikasta. Sedan on huomattavan kookas ja pitkä konepelti antaa sille voimaa. Katumaasturissa on lievää urheilullisuutta ja molempiin koreihin on loihdittu mukavasti persoonallisuutta.

Pariisin jälkeen autot esitellään kotimaassaan Vietnamissa, ja siellä autoa myydään ensin paikallisille. Vienti aloitetaan vasta tulevina vuosina, eikä VinFast ole vielä paljastanut, mihin maihin se aikoo autojaan toimittaa.