Maailman pisin yhtäjaksoinen reittilento liikennöi pian Singaporen ja New Jerseyn välillä, uutisoi Jalopnik-sivusto.

Ennätyspitkän reittilennon mahdollistaa Airbusin A350-900URL -lentokone, joka kykenee lentämään pidemmälle kuin yksikään muu matkustajalentokone maailmassa.

Lentokoneen mallinimessä oleva lyhenne URL tulee sanoista Ultra Long Range eli ultrapitkä toimintamatka. Koneen maksimitoimintamatka on 9 700 merimailia eli noin 18 000 kilometriä. Tämä tarkoittaa noin kahdenkymmenen tunnin yhtäjaksoista lentokoneessa istumista.

Singapore Airlinesin liikennöimä reittilento Singaporen ja Newarkin kansainvälisen lentokentän välillä kestää noin yhdeksäntoista tuntia. Reitin pituus on noin 16 700 kilometriä. Ensimmäisen kerran lento suoritetaan 11. lokakuuta.

Lentoyhtiö on tilannut yhteensä seitsemän URL-konetta. Newarkin lisäksi koneilla aletaan lentää suoria reittilentoja Los Angelesiin ja San Franciscoon myöhemmin tänä vuonna.

A350-900URL:n kantamaa on kasvatettu tekemällä päivityksiä koneen polttoainejärjestelmään ja aerodynamiikkaan. Muihin A350-koneisiin verrattuna URL:ssä on 24 000 litraa suurempi polttoainesäiliö ja sen kerrotaan olevan 25 prosenttia aerodynaamisempi.

Vielä parin viikon ajan maailman pisimmän reittilennon kruunua kantaa Qatar Airways, jonka Boeing 777-200LR liikennöi Dohan ja Aucklandin välillä. Noin 14 000 kilometriä pitkä lento kestää reilut 16 tuntia.

Suomessa aiheesta on uutisoinut myös Lentoposti.fi.