Fiat Group Automobiles ja Mazda Motor Corporation ovat solmineet aiesopimuksen avoauton kehittämisestä yhdessä.

Automaailman kuviot ovat monimutkaisia ja yhteistyötä tehdään ristiin rastiin. Silti monille tuli niin sanotusti puun takaa eli yllätyksenä eilinen Fiat Groupin ja Mazdan ilmoitus yhteistyön aloittamisesta. Tässä vaiheessa kyseessä on vielä aiesopimus, jonka pohjalta suunnitellaan yhteisen mallin rakentamista. Kyseessä on seuraavan sukupolven takavetoinen Mazda MX-5, josta tehtäisiin myös Alfa Romeo Spider.

Tavoitteena on päästä lopulliseen sopimukseen kuluvan vuoden aikana ja luoda sitten kaksi muotoilultaan hyvin erilaista, merkin linjoja noudattavaa, kevyttä avoautoa. Moottorit olisivat erilaisia ja valmistuksesta vastaisi Mazda Japanissa, Hiroshiman tehtaallaan. Alfa Romeon valmistus voitaisiin aloittaa vuonna 2015.

Kuten arvata saattaa, molemmat osapuolet hehkuttivat innostustaan ja tyytyväisyyttään allekirjoitettuun sopimukseen.

Fiatin pääjohtaja Sergio Marchionne korosti, että solmittu aiesopimus on merkki sitoutumisesta Alfa Romeoon ja sen kasvattamisesta maailmanlaajuiseksi brändiksi.

Mazdan pääjohtaja Takashi Yamanouchi puolestaan ilmaisi iloaan tehdä yhteistyötä arvostetun Alfa Romeon kanssa.

Nyt solmitun sopimuksen lisäksi Fiat ja Mazda ovat päättäneet keskustella mahdollisuuksista aloittaa yhteistyö Euroopassa.