Formula 1 -autoistaan tunnettu McLaren julkisti tiistaina erikoislaatuisen hankkeensa: yhtiön teknologia- ja design-yksikkö on on kehittänyt suojan, jota voi käyttää huomaamattomasti vaatteiden alla tärkeinten elinten suojelemiseksi.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se on suunnitellut ja luonut Iron Man -tyylisen suojuksensa vain yhtä asiakasta varten. Yhtiö kutsuu häntä ”asiakas X:ksi”.

McLaren Applied Technologiesin kehittämä Invincible-nimellä (suomeksi Voittamaton) kulkeva  suojus suojelee ylävartaloa kevyiltä iskuilta. Sitä on tarkoitus käyttää vartalon suojaamiseen leikkauksen jälkeen mutta samalla mahdollistaa mahdollisimman normaali liikkuminen.

Suojus suojaa etenkin sydämen ja ja keuhkojen aluetta. McLaren kertoo, että se on tehty täysin ”asiakas X:n” mittojen mukaan 3d-skannauksen avulla.

McLaren kertoo, että hankkeen tarkoitus on esitellä, millaisia yksilöityjä lääketieteellisiä ratkaisuja yhtiö pystyy kehittämään. Suojuksessa on hyödynnetty myös F1-autoissa käytettyjä materiaaleja.

Päivitys 21.9. Korjattu jutussa ollut käännösvirhe. Suojuksen nimi oli ”Invincible”, ei ”Invisible”.