Esittelimme viikko sitten Lego Technicin ja Bugattin yhteistyönä suunnitellun 1:8 mittakaavassa rakennettavan Chironin pienoismallin, jonka voi tilata itselleen 419,95 eurolla. McLarenin uusi 720S on niin ikään Legoista rakennettu, mutta se ei ole mikään pienoismalli, vaan auto on täysikokoinen.

Alun perin tämä Lego-McLaren tehtiin vuoden 2017 Goodwood Festival of Speediin. Auton rakentamiseksi Lego oli läheisessä yhteistyössä McLarenin kanssa, jotta auto olisi mahdollisimman hyvin alkuperäisen näköinen. Lego teki ensin käsityönä teräsrungon, johon palikat kiinnitettiin. Kuuden hengen tiimi teki töitä yli kaksituhatta tuntia auton rakentamiseksi.

Lego-McLaren on koottu 280 000 palikasta, ja auto painaa 1 451 kiloa eli melkein kaksisataa kiloa enemmän kuin aito pitkälti hiilikuidusta tehty McLaren 720S. Aidossa autossa on 537 kilowattia kehittävä nelilitrainen tuplaturbo-V8, joka kiihdyttää auton nollasta sataan kolmessa sekunnissa.

Lego-McLaren on välillä purettu ja viety Atlantin yli Yhdysvaltoihin. Se on koottu uudelleen ja Lego-McLaren on nähtävissä Los Angelesissa Petersen Automotive Museumissa elokuun 19. päivään saakka.