McLaren on julkistanut uuden hyperurheiluauton, Speedtailin.

Toistaiseksi McLaren ei ole vielä kertonut kaikkea auton voimalinjasta, mutta bensiini- ja sähkömoottorin (sähkömoottorien?) yhteinen teho on 773 kilowattia. Huippunopeudeksi kerrotaan brittiläisittäin 250 mailia tunnissa, mikä tarkoittaa vähän yli neljääsataa kilometriä tunnissa. Kiihdytysaika nollasta kahteensataan on 12,8 sekuntia, mikä on 0,3 sekuntia nopeampi kuin Bugatti Chironin suoritus.

Kuten kuvista näkyy, 5,137 metriä pitkä Speedtail on erittäin aerodynaamisen näköinen. Muotoilun tavoitteena on ollut mahdollisimman alhainen ilmanvastus. Taustapeilit on korvattu kameroilla ja edessä on staattiset pyörien ”kapselit” vähentämässä turbulenssia. Painoa on pudotettu sillä, että kaikki koripaneelit ovat hiilikuitua.

Korin pituus on aika hurja, mutta mitäpä ei oltaisi valmiita uhraamaan aerodynamiikan alttarille. Vertailun vuoksi Speedtail on yli puoli metriä McLarenin P1:tä pidempi ja 60 senttiä Bugatti Chironia pidempi.

Kolmepaikkaisessa ohjaamossa kuljettaja on keskellä häntä varten tilaustyönä tehdyllä hiilikuituistuimella. Matkustajien istuimet hänen molemmilla puolillaan on integroitu monokokkikoriin.

McLaren kehitti tätä autoa varten uuden nahkaverhoilun, joka auttaa liukumaan istuimelle, mutta pitää matkustajan tiukasti paikallaan.

Ajaja hallitsee auton toimintoja kojelaudan korkeatasoisten kosketusnäyttöjen avulla. Lähes kaikki katkaisimet ja kytkimet on siivottu pois ohjaamosta. Moottorin käynnistys, ovien käyttö ja muutamia muita toimintoja on koottu kattoon kuljettajan yläpuolelle.

Sieltä löytyy myös Velocity-tilan kytkin. Se on tarkoitettu suurilla nopeuksilla käytettäviksi. Auton aerodynamiikka muuttuu ja kori putoaa 35 mm alemmaksi. Digitaaliset taustakamerat voidaan taittaa koria vasten, mikä pienentää ilmanvastusta entisestään.

McLaren valmistaa vain 106 Speedtailia, joille kaikille on jo asiakas. Ostajat voivat räätälöidä oman autonsa mielensä mukaan, ja jo nyt pidetään varmana, ettei tule kahta samanlaista Speedtailia. Hinta on noin kaksi miljoonaa euroa plus verot, ja ensimmäiset Speedtailit toimitetaan asiakkaille vuoden 2020 alkupuolella.