McLaren saavuttaa komeasti 50 vuoden iän, minkä kunniaksi tehdään 50 erityistä 12C- ja 12 Spider-mallia.

McLarenilla on erityinen Special Operations (MSO) osasto, joka on valmis täyttämään asikkaiden vaativimmatkin toiveet. MSO on ollut vastuussa erikoissarjan kehitystyöstä ja varustelusta ja autot ovatkin vakiota näyttävämpiä ja kevyempiä.

Etupuskuri on saanut saman muodon kuin HS Edition -mallissa ja sen alempi osa on hiilikuitua. Etuosa lattiasta on myös vakiota kevyempi, sillä se on kilparadoille tehtyjen autojen tapaan kevlaria. Keveyttä on myös erityisissä tätä mallia varten kehitetyissä satiininmustissa vanteissa, jotka ovat painavat vielä kaksi kiloa vähemmän kuin Super Lightweight -vanteet.

Konepellissä on musta McLarenin F1-autoista idean saanut merkki, jollaisen ovat aiemmin saaneet vain MSO:lta autonsa tilanneet asiakkaat. Erikoissarjassa on vakiona keraamiset jarrut, jotka ovat tehokkaammat ja vähentävät jousittamatonta painoa. Väreinä ovat hiilikuidun musta, supernovan hopea ja McLarenin oranssi.

Ohjaamossa on täysnahkaverhoilu, hiilikuituiset kynnyslistat ja matot sekä tietenkin laatta kuljettajan ovessa kertomassa auton erityisyydestä. Auton mukana tulee kirjailtu musta tai hopeinen auton peite sekä erikoisavain ja muita muistoesineitä.

McLarenin erikoismallin hinta Iso-Britanniassa on umpinaisena 229 000 ja avonaisena 252 000 euroa.