Kaksikymmentä vuotta legendaarisen McLaren F1 GTR:n Le Mansin 24 tunnin ajon voiton jälkeen merkki esittelee uuden GTR-mallin.

Erona aiempaan on se, että viimeksi GTR tarkoitti kilpa-autoa ja tällä kertaa lyhenne annetaan ainoastaan ratakäyttöön valmistettaville McLaren P1-malleille. Mallimerkinnän kirjaimilla halutaan kunnioittaa voittoihin yltänyttä esi-isää.

McLaren aloittaa P1 GTR:n valmistuksen sen jälkeen, kun ensin on tehty 375 kappaletta liikenteeseen rekisteröitäviä P1-autoja. Brittivalmistajan vaatimattoman ilmoituksen mukaan P1 GTR on aikanaan paras kuljettajan auto rata-autojen joukossa, sillä siinä ei tarvitse ottaa huomioon liikenteeseen rekisteröinnin vaatimuksia.

Käytännössä tuolla tarkoitetaan, että suorituskyky, pito, aerodynamiikka ja autoa alas painava voima ovat vielä korkeammalla tasolla kuin P1:ssä. Edelleen McLaren kertoo, että P1 GTR:ssä on äärimmäistä tekniikkaa ja moottorin teho tulee olemaan 736 kW:n luokkaa eli 60 kW enemmän kuin katuautossa.

McLaren P1 GTR:n hinta on 1,98 miljoonaa puntaa eli 2,6 miljoonaa euroa. Hintaan sisältyy auton lisäksi kuljettajan taitojen mukaan räätälöity ajo-ohjelma koulutuksineen ja osallistuminen vähintään kuuteen kansainväliseen ajotapahtumaan maailman kuuluisimmilla F1-radoilla, kunto-ohjelma ja pääsy McLarenin kilpailusimulaattoriin.

McLaren ei vielä ole päättänyt valmistusmäärää, mutta se on hyvin rajoitettu. McLaren P1 GTR:n ostamisessa on melkoinen rajoitus. Autoa harkitsevan täytyy olla tavallisen McLaren P1:n omistaja.