Tässä ovat ensimmäiset dramaattisen näköiset luonnokset elokuussa Pebble Beach Concours d’Elegancessa esiteltävästä Mercedes-AMG:n koemallista. Autolla on ainakin ylevä nimi, sillä se on Aesthetics Progressive Luxury( APL). Koemallilla on vain yksi todellinen tarkoitus, tasoittaa tietä Mercedes-Benzin EQ-sähköautoille.

Inspiraatio APL:n muotoiluun on haettu 1930-luvulta, jolloin Mercedes-Benzin linjoistaan ja väristään nimensä saaneet Hopeanuolet rikkoivat nopeusennätyksiä. Kilpa-ajaja Rudolf Carracciolan taidoilla auto saavutti 432,6 km/h nopeuden, siis 80 vuotta sitten. Yhtiön sisällä auto onkin saanut nimekseen Electric Silver Arrow eli Sähköhopeanuoli, ja sen suorituskyky on samaa luokkaa kuin ennätysautolla vuonna 1938.

Saksalaiset eivät ole antaneet julkisuuteen auton teknisiä tietoja. Wards Auton mukaan uusi sähkövoimalinja on tehokkaampi kuin SLS E-Cellissä. Vuonna 2013 esitellyssä sähköversiossa SLS-mallissa neljä sähkömoottoria antoi 545 kilowatin tehon ja litiumioniakkujen energiasisältö oli 60 kWh.

APL pääsee tuskin sellaisenaan sarjatuotantoon, mutta se kertoo Mercedes-Benzin tulevaisuuden muotoilusta. Myös auton tekniikkaa voidaan käyttää tulevaisuudessa. Uuden EQ-sarjan sähköautoja on tulossa markkinoille kymmenen eri mallia vuoteen 2022 mennessä. Yksi tai useampi niistä on urheiluautoja, johon viittaa myös merkin liittyminen Formula E -sarjaan.