Saksalaiset premium-merkit Audi ja Mercedes-Benz halusivat ottaa esimerkkiä BMW:stä, joka on valmistanut moottoripyöriä aikojen alusta lähtien, joten ne päättivät hankkia rinnalleen kaksipyöräisiä valmistavat yhtiöt.

Vaikuttaa siltä, että yhteistyö ei ole sujunut osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Kummankin katseet kääntyivät Italiaan, mistä Audi osti Ducatin ja Mercedes-AMG puolestaan MV Agustan.

Kaikki ei ole sujunut ihan suunnitelmien mukaan ainakaan Mercedes-AMG:llä. Aikanaan hehkutettiin sopimusta, joka tarkoitti pitkän tähtäimen yhteistyötä varsinkin myynnin ja markkinoinnin saralla. Kolmea vuotta ei kuitenkaan voida pitää kovin pitkänä yhteistyönä, vaan se on ajoneuvovalmistajilla pikemminkin hyvin lyhyt aika.

Heti yhteistyön alkuvaiheissa esiteltiin MV Agusta F3 800 erikoismalli, ja moottoripyörät sijoitettiin AMG-myymälöihin. Vaikuttaa siltä, että yhteistyö ei ole sujunut osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Mercedes-AMG myi 25 prosentin osuutensa ComSar Investille, joka on osa venäläisen öljy- ja kaasumiljardööri Timur Sardarovin omistamaa Black Ocean Groupia.

Kaupan yksityiskohdat eivät ole tiedossa, mutta MV Agustan pääjohtaja Giovanni Castiglioni sanoi ComSarin nostavan yhtiön pääomaa ja kaupan merkitsevän tärkeää askelta huippuluokan moottoripyörien valmistuksessa.