Autoalalla menee vaihteen vuoksi kovaa. Kiinassa ja Yhdysvalloissa tehtiin viime vuonna uusi myyntiennätys ja myös Euroopassa henkilöautoja rekisteröitiin paljon enemmän kuin vuonna 2015. Todella rikkaiden määrä kasvaa, mikä näkyy kaikkein kalleimpien loisto- ja urheiluautojen suosiossa.

Mercedes-AMG on jo jonkun aikaa kehittänyt käänteentekevää urheiluautoa, jolle edes superurheiluauto ei ole riittävä määritelmä, vaan siitä puhutaan hyperautona. Auto on saanut nyt koodinimen, joka on Project One.

Mercedes-AMG kuvailee tulevaa autoa huimimmaksi kaksipaikkaiseksi, joka on koskaan nähty liikenteessä. Aggressiivisesti muotoillun tuulitunnelissa viimeistellyn korin sisällä on suoraan Mercedes-Benzin F1-autosta otettu 1,6-litrainen ahdettu V6-moottori. Se on muutettu katukäyttöön sopivaksi ja kehittää yhdessä sähkömoottorin kanssa yli seitsemänsataa kilowattia.

Vaikka kukaan ei tiedä, miltä auto näyttää, vahvistamattomien tietojen mukaan keräilijät ovat jo varanneet koko tuotannon. Mercedes-AMG valmistaa autoja pari-kolmesataa kappaletta ja se maksaa arviolta kaksi ja puoli miljoonaa euroa. Uutuus esitellään tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla osana AMG:n 50-vuotisjuhlallisuuksia.