Coupé on erikoinen korityyppi. Sen käyttäjät ovat yleensä matkustavaista väkeä. Perheauton aika on heiltä ohi, eikä kätevälle farmarillekaan ole tarvetta. Aina ei kuitenkaan haluta tinkiä tyylistä, tasosta eikä auton koosta.

Mercedes-Benz CLK Coupélla liikutaan ja matkaillaan enimmäkseen kaksin, sillä vaikka ovet ovatkin leveitä, niitä on vain kaksi, joten kulku taakse on vaivalloista ja takana on hieman ahtaan tuntuista. Takaistuin on muotoiltu kahdelle ja sen sekä nojan saa taitetuksi alas kahdessa osassa. Uusi CLK perustuu uuteen C-sarjaan. Sen ulkonäössä on piirteitä Mercedes-Benzin urheilumalleista.

Moottorivaihtoehtoja on kaikkiaan seitsemän, joista kuusi on CLK-sarjassa joko täysin uutta tai edelleen kehitettyä. Mielenkiintoinen ja tavallaan ennakkoluuloton yhdistelmä on CLK 270 CDI eli dieselmoottorinen coupé. Siinä perinteinen dieselmäisyys on häivytetty lähes olemattomiin. Alumiinirakenteisesta 1,8-litraisesta nelisylinterisestä on CLK-mallistossa kaksi versiota, elektronisella polttonesteen suihkutuksella varustettu CLK 200 Kompressor sekä suoralla polttonesteen suihkutuksella varustettu CLK 200 CGI (Charged Gasoline Injection). CLK 240 ja 320 ovat V6-vaihtoehdot, joista viimemainittu on ainoa täysin ennalleen jätetty CLK-malliston moottori. Varsin muikea kulkupeli on CLK 500. Sen voimanlähde on viisilitrainen V8, joka on tuttu S-sarjasta.

Vaihteistot ovat joko kuusinopeuksisia käsivalintaisia tai viisinopeuksisia automaatteja. Käsivalintaisen voi valita myös Sequentronic-automatiikalla varustettuna. Viisinopeuksinen varsinainen automaattivaihteisto on vakiovaruste CLK 320- ja CLK 500 -versioissa, eli niihin ei käsivalintaista saakaan. Muissa automaatti on valinnainen vaihtoehto.

Meillä Coupéiden suositushinnat alkavat CLK 200 Kompressorin 63 900 eurosta, seuraavina listalla ovat 240-malli 70 900 euroa ja 320, jonka hinta on 83 200 euroa. CLK 500 kipuaa jo 104 000 euroon. Suomen kiintiö Mercedes-Benz CLK:n kohdalla on 40 autoa. Ensimmäiset ovat jo maassa, joten CLK ilmestyy toukokuun aikana katukuvaankin. Saksassa CLK Coupén listahinnat alkavat 38 264 eurosta.

(Tiivistelmä Hannu Lindellin artikkelista TM 9/02, s. 52-53)