Daimler AG suunnittelee nappaavansa siivun kompaktien katumaastureiden markkinoista. Saksalaisen autovalmistajan vastine tiukasti kilpailtuun luokkaan on GLB, joka perustuu A-sarjan peruskenteeseen.

Mercedeksellä on pitkään ollut  suunnitelmia seitsemänpaikkaisen perhekatumaasturin suhteen, mutta mieli muuttui pienempien katumaastureiden suosion noustessa. Kauttaaltaan naamioteippauksen koristeltu prototyyppi kurvaili salakuvaajien tähtäimeen Nürburgringin moottoriradalla Saksassa.

Mercedes-Benz GLB:n kulmikas muotoilu muistuttaa G-sarjaa, tosin modernimmassa ulkoasussa. 4,60 metriä pitkässä autossa on väljän matkustamon lisäksi tilava takakontti, jonne mahtuu tavaraa 500 litran edestä. Suunnitteilla on myös kolmella istuinrivillä varustettu malliversio.

Uusi katumaasturi perii perusrakenteen lisäksi osansa A- ja B-sarjan moottorivalikoimasta ja mukavuuksista. Muun muassa neliveto kuulunee hetimmiten varustelistalle.

Moottorit ovat todennäköisesti Renault-Nissan-yhteistyönä valmistettavia nelisylinterisiä voimanpesiä, joiden kuutiotilavuus vaihtelee 1,4 ja 1,8 litran välillä. Mallistoon mahtunevat myös Mercedeksen omat nelisylinteriset 2,0-litraiset diesel- ja bensiinimoottorit.

Lähtöhinnaltaan Mercedes-Benz GLB asettuu huomattavasti E- ja C-sarjan farmareiden ja GLC:n alapuolelle. Uusi katumaasturi tulee markkinoille ensi vuonna.