mercedes-benz-logoMercedes-Benz on perustettu vuonna 1926, mutta moni pitää sitä maailman vanhimpana automerkkinä. Saksalaisen yhtiön taustalla ovat nimittäin Karl Benz ja Gottlieb Daimler, jotka toisistaan tietämättä kehittivät polttomoottorilla liikkuvan ajoneuvon lähes yhtäaikaisesti vuonna 1886. Mercedes-nimi lainattiin aikanaan Daimlerin itävaltalaisunkarilaisen liikemiestuttavan Emil Jellinekin tyttäreltä.

Mercedes-Benz on ollut monella tavalla tekniikan edelläkävijä, sillä se on muun muassa tuonut dieselmoottorit henkilöautoihin. Yhtiö on menestynyt hyvin taksimarkkinoilla, sillä Suomessakin suuri osa takseista on Mercedes-Benz C- tai E-sarjan autoja. Turvallisuuden kehittämisessä saksalaismerkillä on myös merkittävä osa, sillä niin lukkiutumattomat jarrut (ABS), ajonvakautus (ESC) kuin turvatyynyt ovat löytyneet ensimmäisenä Mercedes-Benzin valmistamista malleista.

Kauniita urheiluautoja edustavat Mercedes-Benzin tuotannossa 1950-luvun mallit 190 Sl ja 300 SL, joiden jälkeläisiä ovat nykyiset SL- ja SLK-sarjat. Tehokkaimmat mallit erotetaan nykyisin Mercedes-AMG merkin alle ja ylellisimmät myydään Mercedes-Maybach -merkkisinä. Suomelle Mercedes-Benz on nykyisin tärkeä, sillä suuri osa A-sarjan autoista valmistetaan Uudessakaupungissa.

Lue myös:

Näytä kaikki Mercedes-Benz-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.