Parin vuosikymmenen ajan on arvuuteltu, milloin Mercedes-Benz lopettaa G-sarjan valmistuksen tai korvaa sen uudella mallilla. Siihen ei ole ollut kuitenkaan mitään syytä, sillä G-sarjan suosio on vain kasvanut iän karttuessa. Viime vuonna se ylsi kaikkien aikojen myyntiennätykseen.

Nyt ensimmäisen sukupolven pitkään kertomukseen ollaan vihdoin pistämässä piste: Valmistajan mielestä Mercedes-AMG G65 Final Edition heijastaa upealla tavalla maailman monipuolisimman sarjatuotannossa olevan maasturin menestystarinaa.

Erikoismallia valmistetaan vain 65 kappaletta ja sen hinta Saksassa on 310 233 euroa, mikä on 35 000 euroa vakiomallia enemmän. Suomessa G65 maksaa 554 853 euroa, joten erikoismallin hinta alkaisi kuutosella.

Sydämenä autossa on tavallisen G65:n tapaan kuusilitrainen V12, joka kehittää kahden ahtimen avulla 464 kilowattia ja tasan tuhat newtonmetriä. Tiiliskiven muotoinen raskas auto kiihtyy nollasta sataan 5,3 sekunnissa ja huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 230 km/h. Yhdistetty kulutus on ajan henkeen sopimattomasti 17 litraa sadalla, mikä tarkoittaa 397 g/km hiilidioksidipäästöä.

Mercedes-AMG korostaa erikoismallissa auton urheilullista (!) luonnetta mattapronssisilla yksityiskohdilla korissa ja 21-tuumaisissa vanteissa. Jarrusatulat ovat hopean väriset ja astinlaudat mattamustat. Ohjaamossa jatketaan samaa teemaa designon mustalla nappanahkaverhoilulla, jossa on kaunis tikkaus. Lisäksi ohjaamo on viimeistelty hiilikuituisilla elementeillä.