Mercedes-Benz esitteli Sprinterin vuonna 1995 ja siitä rakentui menestystarina, sillä mallia on toimitettu yli 3,3 miljoonaa kappaletta yli 130 maahan. Vaikka nykymallilla alkaa olla ikää jo aika paljon, sen myynti on edelleen kasvanut. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Mercedes-Benz toimitti 96 200 Sprinteriä.

Uusi Sprinter esitellään virallisesti Euroopan markkinoille vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Ensimmäisestä piirroskuvasta nähdään, että keulan ilme on nykyistä aggressiivisempi. Siinä on paljon samaa kuin pian myyntiin tulevassa X-sarjassa.

Mercedes-Benz kertoo, että uudessa Sprinterissä otetaan käyttöön paljon viime syksynä näytetyssä adVANce-koemallissa nähtyjä ratkaisuja. Tärkeää on mobiili liikkuvuus, jossa käytetään hyväksi digitaalista maailmaa.

Tässä vaiheessa valmistaja ei kerro vielä mitään auton tekniikasta, mutta uusi Sprinter tulee varmasti myyntiin myös sähköautona.

Yksi tärkeä muutos nykymalliin verrattuna on valmistuspaikka. Meillä myytävät Sprinterit tehdään edelleen Saksassa, mutta niitä ei enää viedä Pohjois-Amerikkaan, vaan sinne rakennetaan uusi tehdas. North Charlestonin tehtaalla rakennettavat Sprinterit välttävät tuontitullit, joten mallin hinta laskee tulevaisuudessa Atlantin toisella puolella.