Uusi Mercedes-Benzin A-sarja on mallin kolmas sukupolvi, joka on aivan erilainen kuin edeltäjänsä.

Siitä on kulunut 15 vuotta, kun Mercedes-Benz esitteli ensimmäisen A-sarjansa. Malli sai hyvän vastaanoton, mutta ongelmat ajettavuudessa aiheuttivat yhden viime vuosikymmenien suurimmista skandaaleista automaailmassa. Mutta lopputulos oli oikeastaan erinomainen, sillä Mercedes asensi autoihin ajonvakautuksen vakioksi, millä on ollut suuri merkitys henkilöautojen viime aikojen kehitykselle.

Uusi A-sarja on konseptiltaan ja mittasuhteiltaan aivan erilainen kuin edeltäjänsä. Lähes 4,3 metriä pitkä auto on peräti 16 senttiä edeltäjäänsä matalampi. Autolla pyritään hankkimaan tähtimerkille aiempaa nuorekkaampia asiakkaita ja tavoitteena on saada yli puolet ostajista muilta merkeiltä.

Heti alusta alkaen tarjolla on kuusi moottoria, jotka jakautuvat puoliksi bensiinin ja dieselin kesken. Ääripäinä on taloudellinen diesel, jonka CO2-päästöt ovat vain 99 g/km ja vahva A 250, jossa tehoa on 155 kW. Turvavarusteita on saatavissa todella runsaasti ja auton voi yhdistää ulkomaailmaan aina kaikki tietävää Siriä (Apple) myöten.